Hyvä olo

Miten ne lomatoiveet?

Toteutuvatko ne toiveet? Miten sinun mennyt tai tuleva lomasi? Kyllä, meidän lomatoiveemme toteutui. Nousimme lauantaina pohjoiseen menevään junaan. Näytimme kyllä lomalaisilta. Meillä oli suksipussi, iso- ja pieni matkalaukku, pari reppua. Maski oli tiukasti naamassa kiinni.

Yleensä nautimme junassa matkustamisesta monella tapaa. Syömme hedelmiä, eväsleipiä, rasiallisen kirsikkatomaatteja, raksuja. Nyt matkaeväät olivat minimissään. Luemme yleensä kirjoja tai lehtiä. Nyt kyllä itselläni oli opiskeluja. Kirjoitin ruotsista matkailusanastoa.  Junamatkaa voi niin hyödyntää moneen asiaan, ihanaa.

Sanoin lapsille jo ennen reissua, että nyt syömme hyvän aamupalan ja junassa vain tosin vähän. Niinpä söimme muutamat pienet eväsleivät. Ravintolavaunusta haimme jonkun juoman ja minulle kahvin.

Juna sekä vaihtoyhteysjunamme olivat hyvin täysiä. Ihmiset olivat kuitenkin edelleen ihanan fiksuja ja matkustivat maski visusti naamalla. Niin, junassahan on vielä maskipakko. Kuka haluaisi lomalla sairastua tai viedä koronaa omaan lomakohteeseen? Eipä varmasti kukaan.

Sunnuntaina minulta jäi aikainen herääminen jääkiekkotunnelmaan. Kertun 30 km hiihtoon sitten kyllä eläydyin täysillä. Tyttäriäni kyllä nauratti, kun äiti kiemurteli jännityksestä. Harvoin koen moista jännityksen tunnetta! Kerttu oli kyllä voittaja, vaikka pronssi tulikin. Hyvä oli Kertun loppukiri. Onnea!

Matkustajakoti Kaleva

Meidän lomamme mummolassa alkoi myös omilla pienillä ruutiineillamme. Teimme nimipäiväni kunniaksi pienen autoajelun lumiseen kirkonkylään. Keitimme äidin ja tyttöjen kanssa hyvät kahvit. Sunnuntaina pidin vielä luokkakaverini kanssa tunnin Teamsin yhdestä yhteisestä opiskeluprojektistamme. Sitten sovimme, että nyt muutama päivä lomaa.

Maanantaina koitti kauan odotettu päivä. Tytöt pääsivät laskettelemaan Ukkohallaan. Maanantaina oli lauha talvipäivä.  Aurinko vähän pilkisteli pilven raosta, kun ajelimme Ukkohallaan.

Ukkohallassa oli hiihtolomaviikollakin leppoisa tunnelma. Laskettelijoita nousi vaaran huipulle rauhallisena virtana. Hiihtoladulla liikkui muutamia hiihtäjiä. Jo aamupäivästä yksi lapsiporukka meni saunamaailmaan uimaan ja kylpemään. Kaikki näytti toimivan.

Ulkosauna Ukkohalla, Hyrynsalmi

Saunamaailma näytti mukavalta. Ulkona oli kaksi puulla lämmitettävää puusaunaa, avantouintipaikan vieressä.  Ihmisiä kirjautui hotelliin ja tunnelma näytti hyvältä ja leppoisalta. Toinen tyttäristäni ikuisti ihanaa maisemaa vaaran huipulta. Kyllä minulle jäi sellainen olo, että tulemme tänne uudelleen. Kyllä, varsinkin vaaran huipulla sijaitseva Sky Cabin on koettava tässä joku kerta.

Tunnelma näytti vaan niin hyvältä. Lepäilyä suuren lasikaton alla. Vaaramaisemien aistimista suoraan lasiseinin läpi. Vaan niin henkeäsalpaavan kaunista!

Ukkohalla, Hyrynsalmi

Hiihtolomamme yksi kohokohtien päivistä oli päästä käymään mökillämme. Aamulla pakkanen oli aika kirpsakka n. -20 °C. Ja kun yleensä mökillä voi olla vähän viileämpääkin, niin vähän epäilytti mitenhän päivänreissumme nyt käy.

Aurinko alkoi paistaa niin kirkkaasti, kyllä me lähdimme mökille. Mikä talvipäivä siitä avautuikaan. Kuvat puhukoot puolestaan.

Ihanaa loppuviikkoa! Pian ollaan maaliskuulla!

Aitalla

-Heli

Total: 94245

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *