Paraneminen

Borrelioosista eteenpäin, mitä keholleni kuuluu

Sairastuin borrelioosiin kesällä 2019. Sinulle, joka et vielä tiedä niin kerron lyhykäisesti. Olen kirjoittanut aikaisemmin tänne blogiini mitä keholleni tapahtui ja kuinka sitten sain apua oireisiini. Teksti löytyy blogin kohdassa, Paraneminen.

Loppukesästä 2019 kehooni; käteeni ja jalkaani tuli outoja turvotuksia. Minulle nousi epämääräinen kuume ja kehoni tuli täyteen punaisia laikkuja. Tiesin itse, että jotain oli vialla. Pääsin borreliatestiin vasta 9 kuukauden päästä, lukuisista pyynnöistäni huolimatta.

Borrelioosissa on erittäin tärkeää saada nopeasti antibiootit ja apua keholle. Minulla hoidon aloitus kesti kauan. Söin kuitenkin lopulta 5 viikon antibiootit saamatta siitä mitään hyötyä.

Kopparnäs, Inkoo

Olen luonteltaani sellainen, että en jää ihmettelemään vaan yritän löytää apua hädän keskellä. Niin myös kävi tässä borreliatuskassani. Löysin Astris klinikan, joka hoitaa mm. pitkittyneestä borreliasta kärsiviä ihmisiä.

Aloitin tiukan ruokavalion, vitamiinihoidon ja Astriksen suositteleman yrttihoidon. Jätin pois valkoisen sokerin, maitotuotteet sekä gluteenia sisältävät tuotteet.

Minulla tämä ruokavalion muutos ei tuottanut minkäänlaista henkistä tuskaa, koska halusin jälleen terveeksi. Toki yrttien säännöllinen käyttö useita kertoja päivässä vaati säntillisyyttä. Käytin yrttiliuoksia säännöllisesti yhteensä noin 1,5 vuotta.

Ruokavaliohoitoa sisältäen myös hyviä kylmäpuristettuja öljyjä, siemeniä, pähkinöitä ja tiettyjä vitamiineja käytän edelleen.  Olin myös viime kesänä neljän kuukauden Doximycin antibioottikuurilla.  Syksyllä 2021 borrelian vasta-aineet olivat tosi vähäiset eli kaikki nämä hoidot ”purivat”.

Seurasaari, Helsinki

Nyt on kulunut puolisin vuotta siitä, kun borrelioosin vasta-ainetesti tehtiin. Aloitin syksyllä nämä matkailun ja hyvinvoinnin opiskeluni. Kyllä minusta nyt tuntuu, että olen aika hyvin parantunut borrelioosista. Kehoni voi kaikkinensa hyvin.

Omasta terveydestäni nousee syvä kiitollisuus! Uskon, että asiat aina järjestyvät. Niinkuin tässä borrelioosin kohdalla. Paranemiseen meni aikaa vuosikausia ja ei se ollut helppoa aikaa.

Olen opiskellut reilun puoli vuotta. Siinä mielessä jännää, että kun aloin opiskella, huomasin pian opiskelevani myös ylimääräisiä ekstra-aineita. Varsinkin saksankielen opinnot ovat yllättäneet minut. On hauskaa huomata, kuinka sitä muistaa paljon asioita jo vuosia, vuosia sitten opiskellusta kielestä. Viimevuosina espanjankieli on kyllä ollut minulle ykkönen. Espanjankieli on niin kaunista!

En tiedä kuinka paljon nuoret opiskelijat joutuvat tekemään ammattikorkeakoulussa opiskelujen suhteen, mutta minä kyllä joudun käyttämään tunteja myös viikonloppuisin.  Meillä on nyt aika laajoja kokonaisuuksia tälle keväälle.

Muistakaa tehdä punkkitarkastuksia, kun liikutte luonnossa. Punkit heräävät ja elävät myös talviaikaan, kun luonto on paljaana lumesta. Nautitaan Suomen luonnosta! Mitään retkeä en halua jättää väliin punkkipelon vuoksi.

Kevättä mieleen! Auringonpaistetta ja levollista mieltä juuri sinulle!

-Heli

Total: 94216

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *