Hyvä olo

Das Stille Volk (Hiljainen kansa)

Hiljainen Kansa, Niittykahvila, Suomussalmi

Miltä maistuu maalaiselämä? Maaseudun rauhassa mieli lepää. Maaseudulle ja järven rantaan sitä mieli halajaa.

Liikenne mökkipaikkakunnille vilkastuu toukokuussa. Sunnuntai-iltaisin on ruuhkaa monilla teillä. Täällä on kyllä aika rauhallista. Ei tarvitse jonottaa.

Juntusranta, kesä 2021

Katselen itse maalaismaisemaa.  Aurinko paistaa taivaalla kirkkaana. Alamme olla siinä kohden alkukesää, että valoa riittää pitkälle iltaan.

Saavuin itse käymään pohjoisessa. Niittykahvila ja Hiljainen kansa ovat vielä aika omissa oloissaan. Turvepäät seisovat niityllä odottaen kesää. Turvepäät saavat uudet vaateet niskaansa alkukesästä.

Tänä kesänä vaatteiden vaihto on pieni aamupäivätapahtuma 9.6. klo 9. Turvepäiden vaatteiden vaihtoon voi tuoda omia vanhoja kesävaatteita tai vaatteidevaihtotalkoisiin voi vaan osallistua. Talkoolaisille on luvassa nokipannukahvia ja lettuja. Sellainen kesäkauden avaus.

Siitä se alkaa Hiljaisen kansan kesä. Turisteja ja katsojia tulee läheltä ja kaukaa ihmettelemään turvepäitä. Siellä ne turvepäät pellolla “möllöttää”.

Tervetuloa pohjoiseen puhtaiden vesistöjen ääreen. Täällä voit kokea Hossan kansallispuiston retkeilypolut. Hossaan on Suomussalmelta matkaa noin 100 kilometriä. Kesäaikaan pääsee myös julkisia hyödyntäen. Junalla Kajaaniin ja siitä bussilla Hossaan.

Kiantajärveen on helppo pulahtaa. Tie 5 kulkee ihan Kiantajärven vieressä. Suomussalmella on myös ihania lyhyitä ulkoilureittejä, vaikka Säynäjäsuon reitti. Variskönkäälle voi itse mennä keittämään ulkotulikahvit. Varisköngäs virtaa siinä vieressä.

Variskönkään kuohut, kevät 2021

Nauti, meillä alkaa olla kesä!

-Heli

Total: 94097

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *