Hyvä olo

Hyvää elämää

Mitä on hyvä elämä?

Kuulin jokunen aika sitten radiojuontajan sanovan: ”Perusarki on hyvää elämää. ” Millaista sinun mielestäsi elämä on, kun se on hyvää? Minun mielestäni elämä, joka sisältää tarpeeksi mielekkäitä haasteita ja myös lepoa on hyvää.

Haasteet voivat olla esimerkiksi työtehtäviä, lasten kasvatusta, toisen auttamista, viljan viljelyä. Lepoa on sitten vaikka metsässä samoilu yksin / perheen kanssa, leipominen, valokuvaus tai jokin muu harrastus. Lepoa on yleensä se, mikä ei ole työ.

Moni meistä pohtii, miten elämä muuttuu koronan jälkeen. Useimmilla, elämä on jo muuttunut. Sehän tässä on niin erikoista, että koko maailma on muuttunut. Moni itsestäänselvyys ei ole enään selvää ollenkaan.

Hyvän elämän pohja on, että on paikka jossa asua ja ruokaa pöydässä. Harvalla meistä on rahaa yllinkyllin, mutta useimmilla sitä on riittävästi. Meillä ja muissakin lapsiperheissä lapsia opetetaan siihen, että raha ei vaan ilmesty, että sitä ei voi sieltä ”seinästä ” mielinmäärin kiskoa.

Olet ehkä kuullut tarinan kun vanhempi on päivitellyt ettei ole rahaa. Lapsi on vaan sanonut että ” Hae rahaa sieltä seinästä (automaatista)”.

Voiko hyvää elämää olla, jos on sairas? Mielestäni, jos sairaus saadaan jotenkin ”kuriin” voi hyvää elämää olla. Harvoin kovien kipujen kanssa elämistä hehkutetaan. Elämä ja elämän hyvyyden oivaltamien voi myös alkaa sairastumisesta. Silloin saa “uudet silmät” ja alkaa katsoa maailmaa uudella tavalla.

Ihanaa päivää sinulle! Teethän tästä päivästä hyvän päivän, sillä jotain hyvää siinä varmaan on.

Total: 94239

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *