Hyvä olo

Keventäminen

Hyvää Uutta Vuotta 2021!

Ihanaa, nyt on Vuosi alussa! Oletko tehnyt Uuden Vuoden lupauksia?

Kaipaatko hyvää oloa?

Jaan muutamia vinkkejä, mistä voisit lähteä liikkeelle, jos kaipaat muutosta. Jaan jossain vaiheessa paranemisen linkin kautta liikkumisen haasteen, mutta ensin suosittelen tekemään katsauksen omaan ruokavalioon. Ruokavalion kautta jaksamiseen ja hyvään oloon.

Olen itse lähtenyt aiemmin päivään pienellä aamupalalla. Sitten minulla onkin ollut jo kiljuva nälkä ennen klo 11. Jaksan paljon pidemmälle ilman ”kiljuvaa vatsaa” kun olen tehnyt joka aamu puuron. Näin teet täyteläisen puuron lisukkeilla, löytyy resepteistä aamupuuro. Suosittelen lisäksi tekemään voileivän,jonka päällä avokadoa, tai jotain mieleisiäsi vihanneksia.

Aamupalaani kuuluu hyvä luomukahvi. Join ennen paljon kahvia mutta nyt olen yrittänyt pysyä pienessä kupissa n 3 kertaa päivässä. Kun kahvin juontihetki on nautinto, niin sitä ei silloin tarvitse paljon. Keskityn kahvin juontiin.

Jos tykkäät napostella karamelleja ja keksejä niin jätä ne nyt tammikuun ajaksi kokonaan pois. Suo itsellesi kokeilukuukausi herkuttomuuteen. Varaa itsellesi kaappiin manteleita, cashewpähkinöitä tai jotain hyviä pähkinöitä.  Anna itsellesi lupa ottaa manteleita, cashewpähkinöitä, pähkinöitä kourallinen päivässä. Kun makeanhimo iskee niin tee vaikka popcorneja hyvässä oliiviöljyssä kattilassa. Tai kokeile vaikka kerran viikossa resepteistäni löytyvää lakritsi-steviasuklaata.

Kokonaisvaltaisesti sokerin vähentäminen auttaa jaksamaan ja tekee hyvää elimistöllesi.  Jätin itse kesäkuussa 2020 sokerin pois ja laihduin 5kg. Laihtuminen ei ollut tarkoituksenani vaan se tuli siinä sivussa kun aloitin gluteenittoman, sokerittoman ja maidottoman ruokavalion. Haluan jo tässä muistuttaa, jos lähdet tälle samalle tielle niin muista kalsiumin saanti. Osta kalsiumia joko apteekista tai luotaistuotekaupasta.  Itse käytän myös muita vitamiineja, hivenaineita. Suosittelen lisäämään D vitamiinia ruokavalioon. (Katso THL suositus THL.fi). Tarkista saatko muita vitamiineja tarpeeksi omaa kehoasi kuunnellen tai sitten ammattilaisen suosituksella labratestejä tehden.

Jos haluat tutustua lisää ruokavaliomuutokseeni niin löydät polun Paraneminen – Paranemisen tie.

Muista juoda päivittäin useita lasillisia puhdasta hanavettä. Syön itse paljon kuituja ja juon myös paljon vettä, etenkin aamupäivisin.

Total: 94181

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *