Hyvä olo

Yksinäisyys

Maanantaina pakkasin lämmintä vaatetta, hiihtovaatteet, sukset, eväitä ja lähdin ajamaan. Minun määräpääni oli n 700 km päässä Pohjois-Suomessa. Olin soittanut ystävälleni ja hän tarjosi soman majatalonsa majoitusta. Ihanaa, minulla on mahdollisuus tällä reissulla tavata ihana ystäväni, yöpyä hänen luonaan ja vaihtaa kuulumisia pitkästä aikaa.

B&B Pinus, Mäntyharju

Ajoin eilen tiistaina lopun matkaa 400 km pohjoiseen. Suomen luonto on niin kaunis. Luonto on aivan kuin satumetsä. Valkoinen lumi peittää puut, kaikki puut.

Matkani määränpää oli äitini. Rakas äitini, joka on ollut Joulun ja Uudenvuoden ajan yksin. Hän tarvitsi jo toista ihmistä. Hän tarvitsi ihmistä, joka istuu samassa huoneessa, juo kahvia hänen kanssaan, juttelee kuulumisia. Äitini on ollut niin yksin.

Yksinäisyys, se riipaisee nyt monia. Pitkä yksinäisyys, se tekee kipeää. Monelle tämä aika on äärettömän hankalaa, kun elämästä puuttuu lähes kaikki sosiaalisuus. Elämästä puuttuu kaikki läheisyys koronan takia.

Tänään kävimme yhdessä ulkona, täällä ihanan luonnon keskellä Suomussalmella. Äitini virkistyy pikkuhiljaa. Ihanaa! Voimme nyt viettää aikaa yhdessä. Huumori löysi tiensä iltaamme.

Total: 94209

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *