Hyvä olo

Lapsuuden kesät

Nyt on aika palata lapsuuden muistoihin. Niihin asioihin, jotka kantavat eteenpäin ja antavat toivoa.

Lapsuuden kesät tuovat hymyn huulilleni ja ilonpilkkeen silmäkulmaan. Mitä sinulla tulee mieleen lapsuuden kesistä? Onko sinulla hyviä muistoja vai mitä muistosi ovat?

Haluan nyt muistella niitä asioita, joita sain tehdä ilman vanhempiani. Niitä ihania matkoja, joita minä ja pikkuveljeni teimme kaksistaan. Me saimme veljeni kanssa matkustaa kahdestaan linja-autolla 200 km kotoa Ouluun.

Oulussa asuu meidän kolme tätiämme, äitini siskot. Saimme veljeni kanssa lähteä viettämään kesälomaa, kun äitini ja isäni olivat vielä töissä.

Bussimatka Ouluun kesti tunteja. Olin lapsena aina bussimatkoilla huonovointinen ja oksensin. Ei me kommelluksitta näitä reissuja tehty. Mutta olihan se todella ihanaa päästä veljeni kanssa kahdestaan kesälomareissulle.

Ai, kuinka ne kesät olivat lämpimiä. Aurinko paistoi, me uimme ja söimme jäätelöä. Oli niin huoletonta.

Nallikari

Kummitätini asui jonkun matkan päästä Nallikarista. Olimme veljeni kanssa n 10-vuotiaita. Saimme polkupyörät ja niillä me viiletimme pitkin Oulun kuumia katuja. Ajelimme usein kahdestaan Nallikariin. Nallikarissa oli ihana vesiliukumäki, pitkä hiekkaranta ja aurinko paistoi. Ja mikä auringonlasku Nallikarissa onkaan.

Kummitädilläni oli ihana, iso seeveri Rape.  Minua puraisi ekaluokalla äkäinen pystykorva. En oikein pitänyt koirista, mutta Rape oli iso ja turvallinen koira. Muistan, kun lämpiminä kesäsiltoina kuljetimme kummitätini kanssa Rapea pitkin Oulun puistoja.

Toisen tätini talolle kokoontui aina paljon sukulaisia. Puusauna lämpesi, me lapset juoksimme välillä viilentymään jokeen. Tätini mies piti tulta padassa, jotta jokainen sai paistaa saunamakkarat ja sai myös viilentävää saunajuomaa.

Nämä hetket olivat hyviä. On kyllä ihana muistella. Kiva, kun sinäkin saat näistä muistoista palasen!

Total: 94133

2 Comments

  • Kaarina Ojala

    Heli, kyllä kerroit taas mukavasti lapsuutesi muistoista. Voin ihan tuntea ne tuntemukset, joista kerroit. Kerrot myös muistakin asioista hyvin koskettavasti. Kiitos näistä. On mukava lukea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *