Paraneminen

Paranemisen tie

osa 1

Tässä blogissa haluan jakaa omaa selviytymistarinaani. Omaehtoista paranemista borrelioosista mm sokerittoman, gluteenittoman ja maidottoman ruokavalion avulla. Minun tieni paranemiseen ei ole ollut helppo mutta aion taistella kaikin keinoin.

Jos itse sairastat jotain sairautta ja sinulla on päivittäisiä lääkityksiä niin on hyvä keskustella oman hoitavan lääkärin kanssa ruokavaliohoidoista. Minulle tuntuu sopivan tämä tie hyvää oloon. Kaikille tällainen ruokavalio ei varmaankaan sovi. Jos ruokavaliohoito (sokeriton, gluteeniton, maidoton) ei kokonaisuudessaan sovi niin silloin voi toki kokeilla jotain reseptejä ja hyvän olon juttuja.

Reseptieni kokeileminen sopii useimmille. Pyrin tekemään helppoja ja edullisia ruoka-/ jälkiruoka ym reseptejä. Perheessämme makunautinnot jakautuvat. Toinen lapsista (teinistä) syö mielellään sitä mitä minä teen, toinen on vähän kriittisempi näihin sokerittomiin ym. kokeiluihin. Mutta sokerittomuus on tuskin haitallista kenellekään…. Samoin gluteenittomat pastat ja täysjyväriisi alkaa kelvata jokaiselle perheessämme. Ihminen tottuu.

Olen aloittanut borrelioosin hoitoon myös Cowden protokolla yrttihoidot 06/2020. Samoihin aikoihin lopetin myös sokerin, gluteenin ja maidon käytön. Olen itse saanut ohjeistusta ruokavaliohoitooni. Käytän mahdollisimman paljon kotimaisia luomujuureksia, kotimaisia marjoja, hyviä kotimaisia öljyjä, pähkinöitä, siemeniä, naudan lihaa, kalaa ja jonkin verran antibioottivapaata kanaa. Välillä voin ottaa palan jotain salaattijuustoa, halloumia tms. Mutta juusto ei leivälleni kuulu. Pyrin itse tekemään gluteenittoman leivän ja käytän pääasiallisesti itse tehtyä kevytvoita gluteenittoman leivän päälle.

Ruokavaliomuutos ei ole ollut minulle vaikea. Joskus se voi olla. Olen ollut kova leipomaan erilaisia kakkuja ja leivonnaisia lähinnä juhliin. Nyt herkkuja on lähes ainoastaan helppo ja aivan ihana itse tehty raakasuklaa. Suklaan tekeminen kestää reilun 5 minuuttia ja syöntivalmista se on 20 minuutin päästä. Jaan raakasulkaareseptini jossain vaiheessa. Alkukesästä tein myös kattilassa hyvässä oliiviöljyssä popcorneja. Näillä herkuilla meni koko kesä… muita herkkuja en suoraan sanottuna edes kaivannut.

metsämustikat
Total: 94213

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *