Hyvä olo

The way- El camino- Matkalla

Mitä sinulle kuuluu? Nyt on marraskuu ja kohta on myös Joulu. Mikä pitää sinut virkeänä marraskuisina päivinä? Oletko jaksanut aloittaa uutta harrastusta tai onko jotain kiva puuhaa, jota arkisin touhuat?

Kävimme pienen opiskelijaryhmämme kanssa hetki sitten Paraisilla. Olipa aika kivaa. Aivan ensimmäinen oma vierailuni saaristoon, rengasreitin aloituspaikkaan.

Cafe Hallonblad, Parainen

Teimme muutaman yritysvierailun. Ihania ruokapaikkoja, kahviloita. Mikä itselleni jäi erityisesti mieleen, oli St.Olav Waterway reitti pyhiinvaeltajien jalanjäljissä. Voit tutustua tarkemmin https://stolavwaterway.com/

[email protected]

Huikean ystävällinen ja pirteä Eva. Hän pitää ravintolaa ja B&B Paraisten keskustassa. Ravintolan voi jopa vuokrata edukkaasti kokonaan vaikka vaan perheen, ystävien käyttöön. Ihana paikka ja tunnelma!

Päivä Paraisilla oli aika sateinen. Kävimme kahviloiden lisäksi erään yrittäjän luona, jolla oli juusto ja herkkuparatiisi.

He järjestävät tilauksesta ihania juusto- ja viini-iltoja Paraisilla.

Tässä kuva kohteesta.

Jordkällären, Daniel Lindström

Olen aiemmin hieman tutustunut Santiago de Compostela pyhiinvaellusreittiin. Reitti kulkee Pyhän Jaakobin tien eli Camino de Santiago Ranskan rajalta Pohjois-Espanjaan Santiago de Compostelaan. Lähes 800 kilometrin pituisen reitin varrelta löytyy 1 800 historiallista maamerkkiä, joiden joukossa on sekä uskonnollisia että maallisia nähtävyyksiä. Reitin voi suunnitella oman jaksamisen mukaan. Voi mennä vähän lyhyemmän tai siten pidemmän reitin.

Pidän myös leffasta, joka on tehty aiheeseen liittyen; The Way-El Camino-Matkalla. Elokuvassa pääosaa esittää Martin Sheen. Sanon että on kyllä hyvä leffa. Suosittelen katsomaan, jos vain saat jostain käsiisi. Voisin itse hankkia DVD n ja katsoa sen uudelleen.

Gran Canaria

Samalla kun katsot leffaa voit miettiä omaa matkaasi – El camino. Haluaisitko sinä kenties lähteä tälläiselle matkalle? Jokin ihana vaellusreitti olisi mukava kulkea, mutta en nyt ihan osaa sanoa milloin siihen tulee mahdollisuus.

Nämä kaksi kuvaa ovat yhdeltä matkaltamme. Osa meidän perheestä kiipesti vuorelle katsomaan maisemia. Kylläpä tulee ikävä tälläiseen valohoitoon, ei voi mitään.

Milloin sitä itsellä olisi aikaa ja energiaa lähteä pidemmälle vaellusreitille. Jos aloitan suunnittelun nyt, niin ehkä se joku päivä toteutuu. Reitti Suomessa tai sitten jokin reitti Camino de Santiagolla. Miltä kuulostaa?

Muuten minun opiskeluni ovat edenneet mukavasti. Olen saanut olla työstämässä raporttia tästä somemaailmasta, tehdä tentin laskentatoimesta ja juridiikasta. Tentit menivät hyvin ja olen tyytyväinen numeroihin. Muutama ryhmätyö on tässä työnalla.

Mukavia marraskuun hetkiä! Minä odottaisin jo edes vähän lunta, niin tulisi valoisampaa!

-Heli

Total: 94150

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *