Hyvä olo

Tuoksuja ja makuja

Lumikinokset kasvavat sekä etu- että takapihallamme. Onpa ollut joulukuu. Minulla muistuu mieleeni yksi talvi vanhassa kodissamme. Tyttäremme olivat silloin aika pieniä. Pihassamme oleva omenapuu oli lumen uuvuttama jo joulukuulla. Pihapöytä notkui lumesta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Miltä Joulu tuoksuu? Lapsuuskodissani Jouluna tuoksuivat piparkakut, marjaisa glögi, joulukuusi ja kyllä joulukinkkukin toi oman tuoksunsa. Entä sekahedelmä-/ luumukiisseli? Kyllä kiisselin tuoksu teki Joulun.

Katselin itse tekemiäni reseptejä. Kaikki seuraavat reseptit löytyvät täältä terveyshyvaolo.com sivustolta.

appelsiinipikkuleivät

Ajattelin tehdä jo ennen Joulua appelsiinipikkuleipiä. Appelsiinista saa ihanan tuoksun kotiin. Mietin mitä muuta Jouluista löytyisikään ja sitten näin Taateliamaretto-hilloreseptini. Pitää varmaan ostaa gluteenitonta voitaikinaa ja tehdä muutama joulutorttu. Taateliamaretto-hillo tuo mukavan tuoksun ja hillo on hyvää.

taateliamarettohillo

gluteenittomat joulutortut

Meillä on yleensä joulupöydässä potlakkaa, jota mieheni äiti valmistaa. Potlakka on siis imellettyä perunalaatikkoa, jos et tätä ruokaa tunne.  Tyttäreni sanoi, että hän haluaisi myös porkkanalaatikkoa pöytään. Resepteistäni löytyy gluteeniton ja maidoton porkkanalaatikko.  Porkkanlaatikko on helppo tehdä jo hyvissäajoin pakkaseen.

porkkanalaatikot

Mielestäni aivan ykkönen joulupöydän lisukkeista on punajuuri. Olen itse tehnyt jo vuosia paistettuja punajuuria, johon lisään paahdettua mantelirouhetta sekä aurajuustoa. Aivan ihana lisuke! Lohkotut punajuuret resepti löytyy sivuiltani. Lisäät vaan paahdettua mantelirouhetta ja aurajuusto ennen pöytään nostamista. Nam!

Toivottavasti löydät ihania tuoksuja kotiisi tähän talven keskelle! Joulu tulee kyllä ilman suurempaa keittiössä hääräämistäkin. Minulle Joulu tulee siitä, kun saa itse valmistaa edes jotain joulupöytään. Aina ei ole ollut paljoa aikaa valmistaa Joulua. Kalat, lihat, mädit saa myös valmiina. Me varmaan savustamme kalaa ja teemme myös lihapadan leiviuuniin.

Meillä tuoksuus nyt joulukuusi. Kävin kuusenhakureissulla eilen iltamyöhällä. Kaupasta sai ihania metsäkuusia. Hinta oli myös kohtuullinen.

Oli kyllä semmoinen lumimyräkkä illansuussa, mutta yhtäkkiä sade lakkasi kokonaan. Joulukuusesta kuvia seuraavassa blogissani. Tytöt halusivat koristella kuusen. Tuossa se kuusi kyllä jo ylväänä seisoo. Perinteiset kuusenvalot oksilla ja tähti koristamassa latvaa. Muuten koristeet puuttuvatkin.

Mukavia jouluvalmisteluja sinulle!

-Heli

Total: 94246

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *