Reseptit

Aamupuuro (gluteeniton)

Aamupuuro tuli elämääni säännölliseksi tavaksi paranemisprossesin myötä. Miten sinä teet aamupuurosi? Olisiko tämä versio vaihtelua sinun puuroosi, itselle, puolisolle tai koko perheelle?

Nopeuttaaksesi aamutoimia valmistele jo illalla seuraavat asiat:

Laita likoamaan n. 1 rkl luomu chiasiemeniä reiluun 1 dl vettä. Ota valmiiksi pakasteesta jääkaappiin sulamaan jotain marjoja. Itse käytän joko mustia viinimarjoja-, mustikoita tai sokeroimattomia mansikoita. Jos meillä on kaksi puuron syöjää niin otan reilun desin marjoja.

Aamupuuro 2 henkilölle

n.3 ½ dl vettä

vajaa 2 dl luomu kauraryyniä

hippusellinen Himalaja vuorisuolaa (ei välttämätön)

ruokalusikallinen luomu kuorellisia hampunsiemiä

valmis ”chiasiemenlima”

Lisää kiehuvaan veteen kauraryynit, ihan vähän suolaa, hampunsiemeniä, chiasiemenlima. Kiehauta ja hauduta n 3 minuuuttia. Ihana hieman rakeinen puuro on valmis. Annoksesta saat houkuttelevan lisäämällä siihen marjoja, cashewpähkinöitä/mantelirouhetta. Itse lisään puuroon myös 1 rkl Pellavansiemenöljyä. Öljy on hyvä Omega -3 rasvahappojen lähde. Omega -3 rasvahapot ovat suotuisia mm. ihon kunnon kannalta.

Puuro on hyvä aloitus päivään. Ja jos illalla nälkä yllättää niin puuro on myös hyvä nälän ”loitontaja”. Edullista ja hyvää. On hyvä muistaa seuraavaa (Ruokaviraston ohje) ölykasvien , siementen käytöstä. Aikuiset : Enintään 2 rkl (n. 15 g) öljykasvien siemeniä päivässä siemenlajia vaihdellen. Leikki-ikäiset: 1-6-vuotiaille enintään 1 rkl (noin 6–8 g) päivässä siemenlajia vaihdellen. Imeväisikäisille (ei käytetä). Raskaana olevat ja imettävät ei siemeniä ollenkaan (paitsi jos niitä on vähän leivässä).

Tätä puuroa käytän blogista löytyvän gluteenittoman rieskan jatkeena.


Gluteenittomat rieskat

Total: 94129

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *