Hyvä olo

Ensimmäinen Joulu

Olemme saaneet viettää ensimmäisen ihanan ja valoisan Joulun kodissamme. Olemme asuneet vähän yli puoli vuotta uudessa kodissamme. Aika on rientänyt nopeaan. Syksy on mennyt yhdessä hujauksessa.

Halusin, että Joulusta tulee meidän näköisemme. Suunnittelin etukäteen monia asioita. Toivoin, että nyt tuntuu ja näyttää omannäköiseltä. Valmistelut alkoivat kyllä jo vähän väsyttämään, mutta onneksi äitini tuli sitten meille.

Olemme saaneet olla koolla isolla porukalla useana Jouluna. Kaikki läheiset on otettu mukaan Joulua viettämään. En missään nimessä halua, että kukaan vanhemmistamme olisi yksin.

Yksi Joulu oli kyllä poikkeus. Se oli se ensimmäinen ”koronajoulu”. Oli mahdotonta kokoontua yhteen. Silloin tuntui, että yksinäisyys on vaan läsnä. En toivo sellaista Joulua enään koskaan.

Vuodet vierivät ja lapsuuden Jouluista kumpuaa meidän perinteemme. Aloitimme jouluaaton riisipuurolla. Sitten valmisteltiin jotain joulukattaukseen liittyvää. Lumiukko tuli Yle ltä ja itse katsoin sitä sivusilmällä. Samalla valmistelin glögiä ja suolapalaa.

Mukava oli katsoa tv stä, kun Turku julistaa Joulurauhan. Paikalla Turussa oli paljon ihmisiä pitkästä aikaa. Mukava tunne. Olen usein ajatellut, että Turkuun voisi ajaa Joulurauhan julistusta katsomaan. Se olisi kuitenkin aikamoinen aaton ohjelmanumero.

Meillä oli myös hyvin aikaa ulkoilla äidin, tyttöjen ja mieheni kanssa. Jokainen sai hieman raitista ilmaa ennen varsinaista jouluaaton ohjelmaa.

Kokoonnuimme kahdeksan hengen voimin joulupöydän ääreen. Mieheni perhepiiri oli myös kanssamme. Nautimme ruuista, jaoimme lahjat ja nautimme mieheni tekemää jälkiruokaa sekä kahvia.

Jouluaattona ja Joulupäivänä oli kerrassaan upea sää. Tässä vähän makupaloja miltä tässä meidän ympäristössämme näytti.

Meidän reippailua. Äiti.

Viikonloppuna on aihetta juhlaan. Nyt olisi hyvä aika miettiä mitä mennyt vuosi toi tullessaan. Mitä sinä haluaisit, että ensi vuonna tapahtuisi? Ehkä voisit kirjoittaa ylös toiveistasi ja unelmiasi.

Omalla kohdallani tämä vuosi on ollut selkeä. Yksi asia on seurannut toista. Olen opiskellut, tehnyt harjoittelua, töitä. Saimme kesällä muuttaa uuteen kotiimme ja syksyn taas opiskelin.

Voisin kyllä sanoa, että ensi vuodelle joudun miettimään vähän enemmän mitä haluan. Mitä ennätän tehdä ja mihin on varaa? Opiskelujen tulisi jatkua, harjoittelupaikka tulisi löytää, vakituisessa työssäni tulisi myös viettää muutama kuukausi.

Yksi asia johtaa toiseen ja asiat järjestyvät uskon niin. Nyt on kuitenkin hyvä pysähtyä hetkeksi miettimään. Mitkä ovat unelmani?

Hyvää vuodenvaihdetta sinulle ja Onnea Uuteen Vuoteen 2023! Kiitos, että olet kulkenut mukanani tämänkin vuoden!

-Heli

Total: 94223

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *