Hyvä olo

Hyvä olo

Miten siinä vaalit hyvää oloa? Onko sinulla aikaa huoltaa omaa kehoasi? Minä käytin tiistaiaamuna lähes tunnin rentoutumiseen ja oman kehon huoltoon. Aloitin aamun hyvin erilaisella tavalla. Nostin vaatehuoneesta foamrollin lattialle, sytytin kynttilöitä ja laitoin Spotifystä relax -musiikkia. Tein ensin muutamia niskanseudun aktivoivia liikkeitä lattialla maaten. Sitten asetuin makaamaan foam rollin päälle ja vain hengittelin. Lepäilin siinä noin 20 minuuttia.

Teki kyllä hyvää tämä poikkeava aamurentoutus. Olisi hyvä, että tulisi myös näitä lepohetkiä. Koen olevani suorittaja ja kokoajan pitää tehdä jotain. Opiskelut täyttävät päiväni. Jos en opiskele niin sitten leivon tai istun käsityö kädessä.

Kokeile sinäkin rentoutushetkeä kotona! Jos sinulla ei ole tuollaista Foam rollia niin laita jumppapatja lattialle, nosta jalat sohvalle. Laita hyvää musiikkia ja sulje silmät. Hengitä! Minulle tuli paljon rennompi olo, kun annoin kehoni hetken vain olla ja rentoutua. Muistin myös hengittää syvää palleahengitystä.

Meillä kaikilla pitäisi olla hetkiä, ettei ole sellaista aktiivista tekemistä. Minulle hyvänä rentoutuskeinona toimii myös, että lähden ulos luontoon. Kun kävelen metsässä tai merenrannalla ei voi muuta kuin kulkea. Kävellessä ei voi säätää ylimääräistä. Metsässä keskityn vaan olemiseen.

Juttelimme äidin kanssa joululomalla entisajan lepohetkistä. Äitini sanoi, että ei sitä ennenaikaan joutilaana istuttu. Sitten kun töiltä ehti istumaan, piti heti ottaa käsityö käteen. Minusta tuntuu, että olen perinyt tämän tavan. Nykyaikana käsityön tekeminenkin koetaan kyllä suorittamiseksi. Minun mielestäni raja kulkee siinä jossain. Värillisen lankojen katseleminen on kyllä jopa väriterapiaa.

Äitini kertoi, että kun kesällä oli sadepäivä niin äidin äiti oli tuonut korillisen sukkia pirttiin. Sadepäivänä oli aikaa korjata rikkinäisiä villasukkia. Kuulostaa hyvin idylliseltä maaliselämältä, mutta elämä on ollut aika arkista ja raskasta puurtamista.

Meillä on opiskelussa kovasti esillä hyvinvointi ja jaksaminen. Vietämme töissä suurimman osan päivää. Onko töissä niitä hetkiä, että voi latautua? Voisiko töissä olla enemmän sellaisia mikrotaukoja? Välillä voisi olla sellaisia pieniä taukoj,a että voi käväistä ulkona jaloittelemassa.

Mietitään hyvinvointia ja jaksamista. Aikuisopiskelijana en voi unohtaa oman kehon huoltoa. Väsymys vaanii nurkan takana.

Voimaannuttavia ensimmäisiä auringon säteitä sinulle! Aurinko on jo näyttäytynyt tälle vuodelle!

P.s. Tämä kuva on viimekeväältä Tammisaaresta. Valoa!

-Heli

Total: 101508

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *