Hyvä olo

Hyvän olon lähteet/ avantouinti

Avantouinnista vireyttä, voimaa ja mielen tasapainoa. Jääkylmä vesi saa kehossa aikaan shokkireaktion.

Veden hyytävyys pistää veren kiertämään. Ah, aina niin hyvä tunne.

On päiviä jolloin ei vaan viitsisi lähteä avantouintimatkalle. Avantouintipaikka ei ole ihan vieressä joten se on aina pieni vaiva, lähtemisen vaiva.

Mitä avantouinnille mukaan: Iso pyyheliina, uimavaatteet, sandaalit tai ihan oikeat avantouintikengät (niillä pysyy parhaiten jäisellä laiturilla pystyssä). Itse käytän myös uintihanskoja koska käteni ei kestä kylmyyttä. Mutta sitten menoksi!

Itse käyn avantouintipaikassa jossa on lämmin pukeutumiskoppi. Lämmintä saunaa en ole koskaan kaivannut. Olen käynyt avannossa tämän syksyn ja jokaikinen päivä viime talvena. Googlettamalla löydät oman alueesi lähimmät avantouintipaikat.

Kaikki perusterveet ihmiset voivat kokeilla avantouintia. Toki jos lääkärisi on kieltänyt avantoon menon niin sitten ei. Jos sinulla on sydänsairaus niin kannattaa kysyä omalta lääkäriltäsi onko avantoon meno suositeltavaa.

Jos haluat aloittaa avantouinnin  keskellä talvea kun ei ole pakkasta ja on lämpöasteita niin hyvä. Valitse kuitenkin tyyni/tuuleton päivä niin aloittaminen on helpompaa. Muista aina rauhallinen hengitys. Ensimmäisellä kerralla laskeudu portaat alas ja vain pulahda veteen. Hengitä rauhassa!

Kun olet tottunut kylmään veteen voitkin jo viettää vedessä vähän pidemmän ajan. Itse uin sellaista kierrosta aika lähellä laituria. Joskus olen ottanut aikaa ja sellainen 3 minuuttia siellä voi olla. Aina pitkä kierros ei onnistu. Joskus vaan kroppa sanoo että nyt ylös vedestä jo aiemmin.

Total: 94226

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *