Hyvä olo

Ilomieli

Milloin sinulla on ollut ilomieli? Tämä sana on itsessään niin iloinen että sanasta tulee hyvä mieli.

Minun pikkuveljeni käytti lapsena ”ilomieli” sanaa. Hänellä oli silloin ilomieli kun meidän koko perhe oli koolla. Hän iloitsi äänen ”Nyt on koko perhe koolla ja on ilomieli!

Pikkuveljeni on vuosia minua nuorempi ja hän on kaivannut seuraa, jotta saisi olla isompien sisarustensa kanssa. Veljeni on aina ollut reipas, aktiivinen ja seurallinen. Hän antoi kaksi vaihtoehtoa. “Pelataanko Uunokortteja vai lähdetäänkö ulos?” Ja niistä oli isoimmilla valittava jompikumpi.

Mikä tekee sinut iloiseksi? Minulla alkoi nyt loma ja pääsen äitini luokse. Nyt on kyllä ilomieli.

Tarkoitukseni on lähteä autolla kohti pohjoista ja meidän mökkiä. Ensin ihmetellään mitä talven jäljiltä mökiltä löytyy. Onko siellä lumen alta paljastumassa jotain ”tuhoja”. Ajatella sitten pääsen aittaa tyhjentelemään ja sisustamaan. Onpa ihanaa.

Linlo

Keväällä on monta aihetta iloon. Itselleni ainakin valo ja ennenkaikkea lämpö tekevät ihmeitä. Oma kehoni tykkää lämpimästä, vaikka olenkin avantouimari. Se on vähän eri asia hetkellinen kylmänaltistus kuin seistä tuolla ulkona tuulessa ja viimassa.

Ilomieli näistä kahdesta, mieheni ja tyttäreni.

Ilomieli itsestäni ja toisesta hattupäästä, tyttärestäni. Iloisissa tunnelmissa viime kesältä.

Ihana, että menemme kesää kohden. Kesällä pääsen uimaan, suppailemaan ja harrastamaan vesijuoksua avovesissä. Nyt on ollut tosi harmi, että uimahallit ovat olleet täällä etelässä pitkään kiinni. Tapasin muuten yhden rouvan joka oli aika reipas. Hän oli kulkenut koko talven avantouintipaikalla. Hän kuntoutti itseään juoksemalla talvisessa vedessä märkäpuku päällä. Hän niin kehui että se on pelastanut hänen kuntoutumisensa, kun uimahallit ovat olleet kiinni.

Onko sinulla ilomieli? Toivottavasti saat ilomielen tähän päivään!

Total: 94155

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *