Hyvä olo

Isän ikävä

Mikä on sinun suhteesi isääsi? Oletteko olleet läheisiä? Onko isäsi vielä elossa? Vain onko sinulla muuten isänkaipuu?

On kevät ja isäni syntymäpäivä olisi viikon päästä 25.3. Minulla on isä sinua ikävä! Isä, miksi sinut otettiin pois niin varhain? Isä.

Isäni kuoli 2.4.2014 vain 64 -vuotiaana. Isäni oli ahkera mies. Häntä ahkerampaa ihmistä saa hakea. Isä oli herkkä, hän oli hyvin herkkä. Isä sairastui 2000 -luvun alussa munuaissyöpään ja hän sai olla eläkkeellä kymmenisen vuotta ennen kuolemaansa.

Isä sairastui syöpään, mutta syöpä otettiin pois. Se oli koteloitunut. Isälle annetiin lisäaikaa.

Ajattelin aina, että isäni ei varmaan koskaan jää eläkkeelle. Hän oli niin ahkera ja tunnollinen mies.

Syöpädiagnoosin jälkeen hän oli sitä mieltä, että nyt on päivätyöt tehty. Isä halusi aikaa itselleen ja hän sai eläkepaperit. Saimme ne hänelle yhdessä.

Mutta ei isä jäänyt laakereille lepäämään. Hän metsästi, kalasti, poimi marjoja. Hän osallistui aina talkootöihin, jos häntä pyydettiin. Hän rakensi mökkinsä lisäksi grillimökin ja aitan. Hän ahkeroi, ahkeroi ja nautti elämästä.

Isä ja tyttäreni herkuttelemassa.

Isäni oli sellainen nautiskelija. Hän keitti usein pienen kupin kahvia ja kahvin kanssa hän raaski syödä ehkä puolikkaan pullan. Digestivekeksejä hän rakasti. Digestivekeksien syöminen oli yksi meidän yhteinen juttumme.

Isäni eli Pappa lapsille tuli juttuun lasten kanssa. Hän oli sellainen leikkisä Pappa. Isä rakensi mökin ja hän halusi että mökki jää pojille. Hän rakensi aitan ja hän halusi että aitta jää minulle.

Olen aina ollut paljon mökillä. Olen ajanut kesäisin mökille äidin ja isän luokse. Sitten kun menin naimisiin ajelimme mieheni ja tyttärieni kanssa mökille Suomussalmelle.

Olemme isän ja äidin kanssa tehneet marjareissuja. Isä oli intohimoinen lakkojen kerääjä. Isäni viihtyi metsässä tuntikausia. Häntä ei saanut millään marjametsästä pois. Hän löysi aina parhaat marjapaikat juuri, kun piti lähteä. No, sittenhän sain itsekin sankoni täyteen. Pappa ennätti viedä myös tyttäreni vadelmia keräämään. Nuorena oli aloitettava marjojen poiminta.

Nyt minulla on ajatus sisustaa isäni tekemää aittaa. Isä oli hyvin säästäväinen mies. Hän säästi aina ja keksi keinoja, ettei uutta tarvitsisi ostaa, vaan vanhoja tavaroita käytettiin ja kierrätettiin.

Nyt minulla onkin puuhaa, jotta osaisin hyödyntää jo olemassaolevia tekstiilejä, edullisia ostoksia kirppareilta tai tori.fi. Haluaisin niin, että isäni olisi tässä mukana. Hän osaisi hyödyntää monia asioita ihan eri tavalla kuin minä.

Isää ei enään ole. Hän ei ole elävänä läsnä. Hänen henkensä on läsnä mökillä. Nyt on minun aikani luoda…


Total: 94158

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *