Hyvä olo

Joulu on jo ovella

Joulun tuntee valoista, tuoksuista ja odotuksen täyttymisestä.  Joulu on aikaa läheisille. Tänä Jouluna aika on ihan lähimmille.

Mitä mahdollisuuksia sinulla on muistaa omia vanhempiasi, yksin asuvaa äitiä tai isää? Läheistä sukulaista jonka luokse ei voi nyt korona-aikana mennä. Mitä voimme tehdä jotta läheinen kokee läsnäolomme, jotta läheisemme kokee että hän on ajatuksissamme? Voinko itse nauttia Joulusta jos läheiseni on yksin?

Olen itse tilanteessa jossa äitini asuu yksin Pohjois-Suomessa. Isän kuoleman jälkeen hän on viettänyt aina Joulun jonkun lapsensa luona. Nyt ei ole luvallista matkustaa lasten luokse, ei ole luvallista kokoontua isolla porukalla. Kun vanhempi kuuluu riskiryhmään niin silloin näitä asioita kunnioitetaan. Oma äitini sekä me lapset.

Tiedätkö mikä minua ilahduttaa? Minua ilahduttaa se että äitini voi mennä Jouluna mökille. Aivan, kun hän tietää että mökkinaapurissa on joku toinen Jouluna niin hän voi mennä mökille. Kun äidillä on hyvä olla, on minullakin hyvä olla ja silloin voin nauttia Joulusta vaikka äiti ei olekaan kanssamme. Voin nauttia Joulun valoista, tuoksuista ja odotuksen täyttymisestä.

Nyt on hyvä mieli pakata äidin Joululahja postiin. Pssst, tiedän että äitini ei tätä postia lue niin voi teille paljastaa mitä annan äidilleni joululahjaksi. Minulla ja meidän perheellä on ollut tapana antaa lasten isovanhemmille Jouluna valokuvaseinäkalenterit. Niin on tänäkin Jouluna. Tai itseasiassa äitini saakin 2 valokuvakalenteria koska kävi pieni värimoka (toisen kalenterin reunukset ovat mustat).  Mutta nyt äitini saa sekä mökille että kotiinsa omat seinäkalenterit menneen vuoden tapahtumista/ yhdessä koetuista hetkistä. Pakettiin laitan myös valokuvia ja ehkä jotain taidetta (meillä on yksi taiteilija kotona). Nyt alkaa olla se postipakettien lähettämisen aika! Mutta vielä ennättää hyvin, ei ole hätää.

Total: 94185

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *