Hyvä olo

Jouluun valmistautuminen

”Muistat Tuhkimon, Lumikin , Ruususen varmaan ja punahilkan ja sudenkin harmaan mutta poro tää meiltä useinkin unhoon jää… Petteri punakuono.” joululaulu nousee mieleeni ”muistojen sopukasta”.

Miten sinun Jouluvalmistelusi? Haetko kaupasta vai haluatko tehdä jotain itse? Joulun tunnelmaan pääsee mukavasti kun tekee jotain pientä itse.

Kaupasta saa hyvin kalaa, savulammasta tai ankkaa. Mäti on myös minun suurta herkkuani eli sitä täytyy vähän ostaa. Meillä on yleensä lohta monessa muodossa kylmäsavu-, lämminsavu- ja graavilohta ja ne kaikki voi hakea kaupasta valmiina. Meillä ei syödä joulukinkkua. Kukaan ei sitä oikein kaipaa. Joskus on ostettu lapsille jokunen pala.

Kaupasta saa hyvin valmiina joulun laatikkoruokia. Mieheni äiti tekee todella maukasta perunalaatikkoa. Nyt kun minulla on tämä erikoisruokavalio ja olemme varmaan ihan oman perheen kesken niin perunalaatikon sijaan teemme jotain muuta perunaruokaa. Se on ihan auki.

Tänään aion tehdä porkkanalaatikkoa (gluteeniton, maidoton). Laitan iltapäivästä reseptini tänne. Ihan muutama päivä ennen joulua (ehkä jopa jouluaattona) teen myös punajuurista herkun.

Tämän herkun voit sinäkin tehdä. Resepti löytyy vitamiineja juureksista, lohkotut punajuuret. Jos kaipaat jotain muuta lisuketta kuin perinteistä rosollia Joulupöytään niin tämä on juuri sinulle. Paista punajuuret ohjeen mukaan.

Kun punajuuret ovat jäähtyneet niin paahdat paistinpannulla mantelirouhetta. Tarvitset myös sinihomejuustoa. Lisää paahdetut mantelirouheet ja homejuustomurua punajuurien päälle.  On hyvä tehdä tarjoiluannos manteleineen ja homejuustoineen/ ruokailu. Muuten paahdetut punajuuret säilyvät jääkaapissa kolmisen päivää. Mainio lisuke. Voisin syödä tätä pelkästään!

Tyttäreni ovat tehneet jo piparkakkuja kaupan valmistaikinasta. Mikä suuri helpotus valmistaikinat onkaan. Tytöillä ja miehelläni on tarkoitus tehdä piparkakkutalo. Saa nähdä miten hommat alkavat edetä.

Perheemme lahjoista senverran. Tytöillä on toiveita. Osa heidän toiveistaan toteutuu ja ehkä jotain muutakin!

Me vanhemmat ostamme jotain hyvin pientä toisillemme.

Total: 94177

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *