Reseptit

Porkkanalaatikko (gluteeniton, maidoton)

Ainekset

1 ½ dl puuroriisiä

2d vettä

n. 8 dl kaurajuomaa

n. 8-10 porkkanaa ,n 800 g (porkkanat kypsäksi keitettynä)

2 kanamunaa

1-2 tl suolaa

1/4 tl muskottipähkinää

1/4 tl valkopippuria

pinnalle voinokareita ja kaurajauhoa

Keitä riisistä puuro. Huuhtele riisi, lisää ensin kattilan pohjalle 2 dl vettä riisin esikypsennykseen. Lisää kaurajuomaa pikkuhiljaa ja keitä puuro kypsäksi n 40 minuuttia, lisää lopuksi n ½ tl suolaa. Sillä aikaa kun puuro kypsyy kuori ja pilko porkkanat. Keitä porkkanoita miedossa suolavedessä n 20 minuuttia niin että porkkanat ovat kypsiä ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää porkkasoseen sekaan kypsä puuro, kanamunat ja mausteet. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Paista uunissa 200 °C n 50-60 minuuttia riippuen vuoan koosta.

Käytin itse nyt porkkanalaatikon valmistukseen pieniä alumiinivuokia koska niitä oli kaapissa. Voit aivan hyvin käyttää 2 posliinista uunivuokaa. Jouluun on vielä aikaa joten pakastan porkkanalaatikot.  Pienet vuoat ovat näppäriä siksi että voi ottaa yhden vuoan kerralla sulamaan. Yksi vuoka porkkanalaatikkoa riittää meille (4 henkeä) aivan hyvin yhteen Joulukattaukseen.

Vinkki. Jos haluat vähän nopeuttaa porkkanalaatikon tekemistä mutta haluat kuitenkin kokeilla niin kaupasta saa pakasteena valmista porkkanasosetta.

Total: 94217

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *