Hyvä olo

Juhannus

Meillä on keskikesä, Juhannus. Mitä sinun Juhannukseesi kuuluu? Nautitko valoisista öistä, luonnon vehreydestä, järvimaisemista?

Olen jutellut muutaman naapurini, työkaverini kanssa että mitä heidän juhannukseensa kuului lapsuudessa sekä nykyään. On tosi hauska huomata että tästä keskikesän juhlasta on monia muistoja.

Yksi naapuri oli aina lapsuudessa lähtenyt perheensä kanssa ulkomaille juuri juhannuksen aikaan. Hänellä ei ollut kokemusta eikä muistoja mökkijuhannuksista. Näin myös taitaa olla puolisollani. He ovat aikanaan kierrelleet Eurooppaa kesälomalla jo juhannuksen aikaan.

Monelle meistä juhannukseen kuuluu mökkeily. Niin myös minun ja perheeni juhannukseen nykyään. En muista lapsuudestani muuta kuin että olimme myös juhannuksena mökillä. Nuorena teininä en ollut vanhempieni kanssa mökillä mutta muuten aina.

Aikuisena on yksi poikkeus milloin en meinannut ennättää olleenkaan mökkeilemään juhannuksena.

Olimme hyvän ystäväni kanssa ennen juhannusta lomalla Torremolinoksessa, Espanjassa. Meillä oli lämmin ja ihana rauhallinen lomaviikko Espanjan auringon alla.

Kuinka sitten ollakaan palasimme takaisin Suomeen myöhään juhannusaattona. Nukuin kotonani 4-5 tuntia ja lähdin ajamaan pohjoiseen Suomussalmelle. Matka tuntui olevan tosi pitkä ja se vaan kesti ja kesti.

mökkisauna Suomussalmi

Isäni soitteli ja kyseli enkö olisi jo pian mökillä, koska sauna odottaa kylpijää. Isä oli aina tarkka mies myös saunan suhteen. Saunaa ei voinut lämmittää tuntikaupalla. Silloin kun saunottin, niin saunottiin kerralla eikä sauna lämminyt pitkin päivää.

Ajoin halki Suomen ja nautin keskikesän valoisuudesta. Sitten minua alkoi toden teolla väsyttää ja ajoin jo ylinopeutta. Vielä viimeiset viisikymmentä kilometria ja olisin perillä. Painoin kaasujalkaa, koska oli hyvä alamäki, hyvä näkyvyys, suora tie eikä ketään liikenteessä. Mutta sitten STOP. Poliisi näytti pysähtymismerkkiä.

Poliisi kysyi ”Kiistätkö ylinopeuden?” Sanoin ”En kiistä.” Polisii jatkoi ”Tiellä voi olla eläimiä.” Sanoin ”Niin”.

En kyllä sanonut poliisille, etten olisi jaksanut ajaa enää kilometriäkään, koska olin niin väsynyt. Siitä ajelen rauhassa mökille, jossa isä ja sauna odotti. Naapurimökillä minua myös odotettiin.

Kävin saunassa ja menin naapurin laiturille juomaan viiniä keskikesän auringossa. Auringossa joka ei juuri laskenut sinä yönä. Aurinko valaisi ja minä nautin. Keskikesä, Juhannus! Hyvää Juhannusta ystävä!

Total: 94101

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *