Hyvä olo

Keskikesän juhlaa

Mikä tekee juhlasta tärkeän ja merkityksellisen? Ystäväni äiti sanoi hyvin osuvasti. Vieraat tekevät juhlasta juhlan. Mitä olisivatkaan  juhlat ilman vieraita.

Meillä on juhannus mennyt pienemmällä porukalla. Oikeastaan juhannus meni näin, koska tässä tulee päätökseen eräs ajanjakso.  Olen nyt loppusuoralla kahden kuukauden työskentelyjaksoa Suomussalmen matkailussa.

Moni meistä on onnekas ja saa viettää juhlia toisten ihmisten kanssa. On myös niitä ihmisiä, jotka viettävät juhlahetkiä yksin. Ehkä yksinolo on osin tarkoituksellisesta ja osin pakon sanelemaa.

Minulle on tuottanut suurta iloa olla yhdessä äitini kanssa. Hänellä tämä on ollut merkityksellisen hetki. Minulla tämä on merkityksellinen hetki, mutta pienen järjestelyn lopputulos. Äidin kanssa juuri muistelimme niitä monia juhannuksia, joita olemme täällä mökille saaneet viettää. Muistelimme niitä kaikkia ihmisiä, jotka ovat olleet läsnä. Meillä on paljon muistoja. Isäni on mukana suurimassa osassa muistoja.

Muistelimme nyt juhannsuaattona muutaman lähimökin asukkaan kanssa niitä juhannuksia, kun täällä seudun juhannuksiin on liittynyt suurta draamaa. Juhannus ja taistelu omasta hengestä.

Juhannusaaton kahvikattaus

Onko sinusta juhlien järjestäminen mukavaa? Minä rakastan juhlien laittoa. Yleensä ensin suunnittelemme perheeni kanssa tarjottavat. Sitten mietimme mitä itsekukin leipoo. Juhlapäivän aamuna voi vielä olla vähän härdelliä, kun on monenlaista tekemistä. Sitten juhlissa nautitaan vieraiden seurasta ja hyvästä tarjottavasta.

Mitä juhlia haluaisit tälle kesälle? Meillä on mieheni serkun hääjuhla. Pitkästä aika häät. Sitten ole miettinyt sellaisia venetsialaisia juhlia. Eteläisessä Suomessa on tapana juhlia kesän ja mökkikauden päättymistä venetsialaisten merkeissä. Entä jos juhlisimme venetsialaisia siellä uudessa talossamme? Olemme silloin päässeet juuri muuttamaan. Silloin kyllä voisi järjestää jotkut kivat juhlat.

Lämmintä kesää sinulle!

Toivon sellaista mielen lämpöä!

-Heli

Total: 101547

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *