Hyvä olo

Mustikkaa ja peltomaisemaa

Saimme tänään haettua viimeisetkin istutuslaatikot vanhasta kodistamme. Tuntuu kyllä hyvältä. Nyt meillä on koti, jossa me kaikki viihdymme.

Mikä sitten tekee tästä kodista erityislaatuisen? Viimeiset kaksi vuotta elimme vähän sellaista ”väliaikaista elämää”. Suurin osa tavaroistamme oli laatikoissa. Välillä oli hukassa talvikengät, juhlakengät, osa jostain tietyistä astioista erityisesti juhlapyhinä. Se mikä minua kyllä ilahdutti oli huomio, että ihminen pärjää aika vähällä tavaralla.

Huomasin saman asian kahden kuukauden työjaksollani pohjoisessa. Minulla oli iso matkalaukku sekä isompi paperikassi, jossa oli omia vaatteita ja käyttötavaraa. Jouduin ottamaan sekä kesä- että talvivaatteita, koska työskentelyni matkailussa kesti sekä touko- että kesäkuun. Pohjoisessa tarvitsee usein toukokuullakin kevyttä untuvatakkia. Muistan hyvin yhden kesän, kun tytöt olivat pieniä. Jouduimme heinäkuun alussa ostamaan tyttärille villasormikkaat, koska oli niin kylmä.

Mitäs tässä nyt kipuillaan? Loukkasin tuossa alkukuusta olkapäätäni ja se on ollut aika häijy. Nyt minulla on hyvä lääke, joten jospa se tästä. Ainakin nyt tuntuu vähän paremmalta.

Aamulla tuntui jopa niin hyvältä, että hyppäsin pyörän selkään. Mietin, täytyyhän tässä lähellä olla mustikoita, koska on hyvä mustikkavuosi. Huomasin, että ajan kyllä väärään suuntaan. Edessäni oli vain peltomaisemaa ja sitten tuli taloja. Ei muuta kuin nenä takaisin kotiinpäin ja sitten siihen lähemmäs metsään.

Olipa isoja hyviä mustikoita. Ei siellä kyllä hirveästi ollut, mutta kuitenkin sain poimurillisen. Katselin että näyttää tulevan sade ja laskeuduin takaisin pyörälleni. Huomasin sitten siinä, että punkki kipuaa kumisaapasta pitkin. ”Hus, senkin iljetys.” Tapoin punkin toisen kumikengän pohjalla. Miksi nuo iljetykset ovat niin levinneet? Harmittaa…

Iltapäivän satoi kovasti. Nyt polttelen täällä kynttilöitä ja mietin jos rupeaisin vielä leipomaan. Huomenna tulee ystäväperhe meitä moikkaamaan. Sadepilvet taitavat väistyä. Ehkä pääsemme huomenna myös uimaan.

Aurinko laskee

Sinä ja kesä. Kuljettehan vielä yhdessä!

-Heli

Total: 101527

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *