Paraneminen

Kipuilua vastaan

Vuosi on vaihtunut ja elämme jo pitkällä tammikuuta. Vuodenvaihteessa jaoin kirjoitukseni Keventäminen ja lupasin että jatkoa seuraa haasteen muodossa. No, haastetta on kyllä ollut, mutta en ole voinut jakaa liikunnallista haastetta niinkuin ajattelin…

Olen ollut nyt aika kipeä. Aiemmat selkä ja jalkasäryt ovat vaivanneet. Tavoitteeni lisätä liikuntaa, ei ole toteutunut. Toivon, että pienin askelin tässä mennään eteenpäin ja kevättä kohden.

Pakkanen on paukkunut nurkissa ja minä olen käynyt avannossa. Avanto, jos mikä tuo helpotusta kipuihin ja piristää mieltä.

Ystäväni pyysi minua aiemmin kertomaan laajemmin avantouinnin hyödyistä. Lumen ansiosta on valoisaa ja olen käynyt avannossa vasta iltamyöhällä. Olen kyllä huomannut, että olen tosi rentoutunut nukkumaan mennessä ja uni onkin sitten oikein hyvää.

Oulun yliopiston termobiologian dosentti Pirkko Huttunen on tutkinut avantouinnin ja kylmän fysiologisia vaikutuksia. Huttusen mukaan avantouintia harrastavat sairastuvat virusinfektiohin muita harvemmin, koska säännöllinen ja jatkuva kylmänkaraisu voimistaa elimistön puolustusjärjestelmää ja parantaa sitten vastustuskykyä. Huttusen mukaan avantouinti tasapainoittaa adrenaalitasoa niin, että korkealla olevat pitoisuudet laskevat ja matalalla olevat nousevat. Siksi avantouinnin koetaan sekä rauhoittavan että virkistävän -tarpeen mukaan. (Lähde Pirkko Huttunen; Hyinen hurmio- kirja)

Suosittelen kokeilemaan avantouintia. Kirjoitin jo aiemmin muutamia huomioonotettavia juttuja.

 -Hyvän olon lähteet/avantouinti

Total: 94179

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *