Hyvä olo

Kun muistot herkistävät

Tuleeko sinulle hetkiä, että haluaisit hypätä ajassa taaksepäin? Se tunne, kun haluaisi kokea menneen hetken uudelleen ja pysähtyä siihen.

Suomussalmi

Tänään olen pysähtynyt äitini kanssa muutamiin muistoihin. Keskustelumme jälkeen, tuntien päästä, palasin menneeseen ja jäin mietteisiini. Minulla on taipumus nähdä elävästi jotain hetkiä menneisyydestä. Niin elävästi, että ihan sattuu. Tässä tulen taas isätytärsuhteeseen. Mietin, mitä isäni nyt ajattelisi, jos hän kuulisi, että olen lähtenyt opiskelemaan. Olisiko isä minusta ylpeä vai miettisikö hän mitä se tyttö nyt taas?

Isäni oli hiljainen mietiskelijä. Hän oli mies, joka ei tunteista puhunut, mutta hän koki asioita voimakkaasti. Hänellä oli vahvoja mielipiteitä. Hän oli myös hyvin herkkä.

Mietin sitä, kun lukioaikana menimme isäni kanssa yhdessä rentoutusviikonloppuun. Hänen serkkunsa tuli pitämään transsendenttisen meditaation kurssia Suomussalmelle. Isä ja minä lähdimme yhdessä opiskelemaan, kuinka rentoudutaan. Eikö olekin aika ihanaa! Oma iskä lähtee vähän kuin ”joogailemaan”.

Transsendenttinen meditaatio ™ tuli nyt mieleeni, kun kävimme opiskeluissa läpi nykyajan wellness ilmiöitä. Kävimme läpi mikä sija rentoutustekniikoilla on ihmisen hyvinvoinnissa. Transsendenttinen meditaatio oli Suomessa pinnalla vuosia sitten. Nyt en ole kyllä kuullut mitään ko. rentoutustekniikasta pitkään aikaan.

Meditaatio on kylläkin ihmisten ”huulilla”. Rentoutuminen on hyvä asia. Oman kehon rentoutustekniikoita on monenlaista ja tämä TM on yksi niistä. Arkeen olisi hyvä saada rentoutustuokioita.

Onko sinulla jokin rentoutustekniikka, jota käytät päivittäin? Meillä tyttäreni ravistelee minua välillä. Hän kehoittaa äitiä rentoutumaan. Itselleni on luontaista, että kuntosalitreenin jälkeen teen syviä venytyksiä. Varsinaiset rentoutusharjoitukset jäävät kyllä tosi vähälle.

Niin, annetaan muistojen tulla. Viivytään muistoissa ja annetaan itsellemme se hetki. Ihanaa loppuviikkoa!

Total: 94169

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *