Hyvä olo

Marraskuun ikkunat

Katson ulos ikkunasta. Näen korkeita kerrostalojen seiniä, ikkunoita ja parvekkeita. Välissä on muutama vanha lehtipuu. Sitten taas toinen piha. Vielä on vähän keltaisia lehtiä pihoilla. Pihalla on myös oikein isoja vaahteran lehtiä.

Olen ollut opiskelemassa ja poissa kotoa tällä viikolla. Olen katsellut useampana iltana vähän erilaisia maisemia. Olen saanut nauttia eri maisemasta mitä meidän kodissamme nyt on. Yksi ystäväni ottaa ihanasti esille maiseman merkityksellisyyden, kun juttelemme mitä maisemaa olisi mukava katsoa. Mikä maisema meitä rauhoittaa? Mikä maisema ei oikein nosta mitään tunteita?

Tässä talossa näyttää olevan hyvä tunnelma… Tyttäreni joulukalenteri on nyt ostettu.

Ystäväni näki aikaisemmassa kodissamme, lapsuuteni pihamaiseman.  Sellaisen ilta-aurinko pihan. Koti, joka meillä oli yli kaksi vuotta sitten. Kahden makuuhuoneen ikkunasta avautui maisema; isoja vanhoja puita ja avaruutta.

Kaupungissa on niin erilaista. Astuessani viikolla ulos keskelle kaupunkia tuntuu siltä, että olen ihan eri maailmassa kun olen kaupungin sydämessä.

Kerroin ystävälleni, että äitini tykkää katsoa uudessa kodissamme keittiömme suuntaan ja isosta ikkunasta ulos. Äitini on sanonut, että hän pitää siitä maisemasta. Me taasen ystäväni kanssa näemme meidän olohuoneen ikkunanäkymän kauniina ja täynnä avaruutta.

Mikä on sinun mielimaisemasi? Onko kodissasi jonkin paikka ja ikkuna, jonka ääressä istut? Mikä on se lempipaikka, mieluinen paikka kodissasi?

Mieleni täyttää kiitollisuus. On ollut mukavia asioita opiskelussa tällä viikolla. Järjestämme Hyvinvointi-iltapäivää ykkösvuosikurssin opiskelijoilla ja opettajillemme. Meidän ryhmällä minulla ja parillani on aiheena aamiaisen merkitys jaksamiseen. Harjoitellessamme päivän läpivientiä esille nousi sellaisia asioita, joista olisin voinut puhua tuntikausia. Testasimme tapahtuman kestoa. Minulle sanottiin useamman kerran, että ”Hei Heli, aika on täynnä….”

Hyviä asioita tapahtuu. Mikä ihana tunne on innostua ja kokea pärjäämistä. Toivon, että sinulla on ollut hyvä viikko! Katso kodistasi jokin mukava paikka. Sytytä kynttilä, ota lempisuklaatasi ja hengittele tätä marraskuun alkua.

Meille Hyvinvointitapahtuman järjestäjille oli ihana hetki ”tapahtumaharjoituksissa”. Saimme rentoutua ja katsella revontulia sekä Lapin talvimaisemaa. Minulle tuli ikävä lumista talvea. Kun oikein ikävöin niin kohta varmaan saapuu ensimmäiset lumipyryt omakotiasujan iloksi. Pieni valkea lumipeite maassa ei haittaisi ollenkaan. Lumi toisi juuri tähän vuodenaikaan sellaisen ihanan valoisuuden.

Hyvää viikonloppua!

-Heli

Total: 101517

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *