Hyvä olo

Mikä on parasta?

”Mikä on parasta?” kysyin lapsiltani, kun he olivat pieniä. Toinen lapsista sanoi lähes aina ”äiti, isi, sisko ja vielä mä”.

Onko sinulle parasta, että sinulla on hyvä ystävä, omat lapset, puoliso, ihana sisko tai ihana veli? Kuuntelin tänään lapsiani, kun he viettivät yhdessä aika täällä kotona. Meille nyt ”napsahti” yhden perheenjäsenen kohdalla karanteeni, kun hän oli samassa paikassa koronaan sairastuneen kanssa.

Lapseni on ollut sinnikäs ja jaksanut noudattaa karateenieristystä. Hänella alkaa pikkuhiljaa kyllä olla tylsää, kun saa olla vaan kotona ja piipahtaa tuossa ulkoilemassa. Hän on silti ollut tosi reipas.

Tässä koronamaailmassa vietämme paljon enemmän aikaa oman perheen ja sisarusten kanssa. Korona-aika on muuttanut tilanteita. Välillä tulee näitä täyssulkuja, kun ei pääse kouluun, ei pääse harrastamaan, ei saa mennä mihinkään missä on muita ihmisiä kuin oman perheen jäseniä.

Joulu lähestyy ja olemme jälleen jotenkin niin samankaltaisessa tilanteessa kuin vuosi sitten. Perheen keskeisiä kohtaamisia rajoitetaan ja toivotaan, että ihmiset käyttäisivät vähintään maskia, jos ollaan Jouluna isommalla porukalla. Pian varmaan annetaan ohjeistuksia, että ei oltaisi yhdessä koolla…. Yritetään jaksaa!

Minulla oli lapsena useita hyviä ystäviä. Nämä ihanat ystäväni ovat edelleen elämässäni. Aina kun tapaamme niin jatkamme siitä mihin viimeksi jäimme.

Minulla on myös kaksi veljeä. Veljeni ovat minulla tosi tärkeitä. Oikeastaan ei ole juuri mitään mitä en voisi veljieni kanssa jakaa. Jos elämässä tulee tilanne, että jotain asiaa pitäisi kipeästi jakaa jonkun toisen kanssa voisin aivanhyvin kuvitella, että soittaisin jommallekummalle veljelleni.

Gallen- Kallela museo, Espoo

Tarvaspää Cafe

Hyvää Joulua, sinä ystäväni, veljeni, tuttavani! Sinä joka olet siellä jossain lukemassa tätä blogiani. Kiitos!

Minulle on tosi tärkeää, että juuri sinä luet näitä kirjoituksiani. Hyvää Joulua!

-Heli

Total: 101565

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *