Hyvä olo

Minun matkani

Mikä on se juttu, kun sinä loistat?

Lähdin opiskelemaan matkailua ja hyvinvointia. Koen, että tällä tiellä minulle avautuu jotain hyvää, jota voin vielä jakaa muille. Opiskelut sisältävät monenlaista harjoitusta. Opiskelut koostuvat ensimmäisenä vuotena juridiikasta, yrittäjyydestä, laskentatoimesta, matkailusta ja hyvinvointipalvelujen tuottamisesta.

Mietin tässä juuri, että minkäläistä työtä opiskelujen lomaan mahtuisi? Olisin kyllä käytettävissä vaikka myyjänä joulusesonkiapuun.

Tätä kirjoittaessani mieleeni palautuvat ensimmäiset kesä-/ lomajan työni joita tein. Olen aloittanut työurani  jo nuorena tyttönä myyjänä. Sain toimia jalkineosastolla, kemikaliossa, ruokakaupan puolella.

Yksi ihana joulumyymälä on jäänyt mieleeni. Vanhaan puiseen taloon, entiseen kirjakauppaan rakennettiin aina joulumyyntiä varten joulupuoti. Kauniisti koristelussa joulupuodissa sain olla itsenäisesti töissä ja se oli mukavaa. Jaan sen kunniaksi jouluisen kuvan, joka ei ihan syksyyn vielä kuulukaan…

Tykkään tosi paljon kaupanalan töistä. Oikein pitää miettiä, missä voisin tänäpäivänä tehdä samanlaista työtä. Onko kaupan ala muuttunut niin paljon? Tänä päivänä on kyllä paljon tavarataloja. Harvassa on kuitenkaan ne tavaratalot, jossa myydään kankaat, kengät, vaatteet, kemikaliot (meikkeineen), elintarvikkeet samassa tilassa. Oma myyntikokemukseni on kaikkea tuota edellä mainittua.

Eilen saimme harjoitteluseminaarissa kuulla esitelmiä työharjoittelun ajalta. Voi, että tuli niin innostunut olo. Jotenkin olen ihan unohtanut, että olenhan minä jo tehnyt töitä matkailun parissa vuosia sitten. En ole tietoisesti asiaa edes miettinyt. Tehtäväni oli sellainen, jossa myytiin unelmia ja lomia asiakkaille.

Olin töissä Gran Canarialla. Kävelin töihin tätä merenrantaa pitkin. Olihan se aikaa kiva kävellä töihin, meren aaltoillessa siinä vieressä. Suosittelen lämpimästi töitä ulkomailla, jos jossain vaiheessa elämääsi tulee sellainen mahdollisuus. Tai miksi sitä ei voisi muttaa ulkomaille, vaikka etätöitä tekemään. Elämä on täynnä kaikenlaisia mahdollisuuksia.

Palataan takaisin tähän hetkeen, tähän meidän syksyymme. Hyviä syyskuun iltoja! Nyt voidaan sytytellä kynttilöitä, koska alkaa olla iltaisin aika hämärää.

Total: 94214

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *