Hyvä olo

Missä ovat sinun juuresi?

Koetko, että sinun juuresi ovat yhdessä paikassa? Vai onko sinulla välillä tunne, että yhdet juuret ovat täällä ja toiset toisella puolella maailmaa?

Minun juureni ovat Kainuun korvessa, mutta toiset tuntuu olevan lähes toisella puolella maailmaa. Koen itse, että toiset juureni ovat espanjalaiset tai ehkä vielä enemmän kanarialaiset.

Olen asunut tasan 20 vuotta sitten Kanarialla kaksi talvikautta. Sitä ennen kuuntelin espanjalaista musiikkia ja se musiikki sai aina ”kylmät väreet” aikaan. Kerran kosmetologini sanoikin, latinomusiikin soidessa,”Miten sinä koet niin vahvasti tämän latinomusiikin? ” Hän vielä jatkoi ”Sinähän olet musiikin soidessa ihan kananlihalla.” Aika merkillistä, mikä saa näin voimakkaan reaktion aikaan?

Kotini 20 vuotta sitten. Tuleva vuokraisäntäni sanoi asuntoa tarjotessa, “Asunnosta on sitten merinäkymät.” No, oli sieltä merinäkymät, kun kurotti kroppansa niin, että oli puoleksi ulkona ikkunasta roikkuen. ?

En taida olla ainoa, joka kokee,että on kotonaan useammassa paikassa. Asun itse Etelä-Suomessa, mutta kun menen sinne Korpi-Kainuuseen niin tulen kotiin. Kun astun lentokentällä maan kamaralle Gran Canarialla niin koen tulleeni kotiin.

Tämä on aivan ihanaa. Aivan eri maailmat, mutta silti aina oma koti. Minne sinä kaipaat? Milloinhan pääsen sinne toiseen kotiini Gran Canarialle seuraavan kerran, ystävä kallis?

Total: 94222

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *