Hyvä olo

Mitä kesällä Suomussalmella?

Joko sinulla on kesäloma suunniteltu? Onko avoinna, mitä ihmettä sitä voisi tehdä? Voisin antaa vinkkejä tänne Kainuuseen, jos haluat tulla ihan uusin maisemiin. Tänne voi toki suunnitella loman toukokuulla tai mikä olisikaan ihanampaa kuin suunnitella loma syksyyn ruskan ja kauniin väriloiston aikaan.

Suomussalmella on monia mahdollisuuksia patikointiin. Uusin kansallispuisto Hossa tarjoaa jylhät puitteet retkeilylomaan. www.hossa.fi löydät myös mitä moninaisimmat majoitusmahdollisuudet.

Jos haluat käydä päivisin retkellä, mutta et halua ihan luonnon keskelle yöpymään, niin suosittelen Kylpylähotelli Kiannon Kuohuja. Hotelli on aika suomalainen perushotelli, mutta kylpylä on aivan loistava. Kiannon Kuohut kylpylä tarjoaa 25m uimaradat, tilavan hieronta-altaan, poreltaan, kylmävesialtaan, lasten altaan, tavallisen saunan, eucalyptyssaunan, avantouintimahdollisuuden.

Kylpylässä on kuntosali, hierontapalvelut, Golf simulaattori. Kylpylän takaa voi lähteä luontoon patikoimaan. Lähimpään hiekkarantaan Jätkänpuistoon on matkaa vajaa kilometri. Kylpylän takaa lähtee loistavat hiihtoladut talvisin.

Kylpylän taakse on rakennettu uusi silta, jossa voi käydä kalastamassa Jalonuomaan istutettuja kirjolohia. Todella kaunis paikka, ihan hotellin takana.

Suomussalmi ei ole välttynyt talvisodan kauhuilta. Raatteen portissa voit hetkeksi pysähtyä siihen, mitä elämä oli sota-aikana Suomessa. Olin itse aika hämmentynyt ja myös lapseni saivat kokea sen, että Itsenäisyytemme ei ole itsestäänselvyys. Lyhyt filmi historiasta konkretisoi mennyttä aikaa.

Varisköngäs

Vajaan 10 km päästä Suomussalmen keskustasta löytyy patikointiin Varisköngäs, josta lähtee kilometrien pituisia patikointipolkuja. Variskönkäällä on upea putous, joka suorastaan kuohuu keväällä. Suosittelen!

Lyhyen automatkan päästä Suomussalmelta, löytyy myös 10 km patikointireitti Säynäjäsuo. Säynäjäsuolla voi mennä polkuja ja uusittuja pitkospuita pitkin. Aivan ihana paikka ja nuoremmatkin koululaiset jaksavat kävellä. Matkan varrella on laavu ja mahdollisuus nuotion tekoon.

Voit myös tutustua Soivaan metsään ja käydä kokeilemassa luonnon keskellä soittamista, vajaan 10 km päässä Suomussalmen keskustasta. Luonnossa liikkuminen ei maksa mitään. Upeat harjumaisemat.

Soivan metsä alue

Suomussalmen alueen vuokrattavia mökkejä löytyy www.lomarengas.fi. tältä alueelta ja vähän kauempaakin.

Jos kaipaat pientä autoretkeä alueella, niin Hiljaisen kansan lettukahvilassa voi käydä juomassa kahvit. Tässä muutamia vinkkejä lomailuun kotimaassa Suomussalmen alueella! Tervetuloa!

Total: 94232

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *