Hyvä olo

Miten sinun unelmasi?

Olen haltioitunut tästä lisääntyvästä valon määrästä. Silti minä kyllä kaipaan kesäisiin maisemiin.  Kaipaan näihin maisemiin…. Kaipaatko sinä jotain?

Las Palmas, Jouluna 2018

Aloitin viikko sitten saksan opiskelut pienryhmässä. Ensimmäisenä iltana oli kevyesti 2,5 tuntia saksan opiskelua. Minulla on hyvä mieli. Tiedätkö miksi iloitsen? Mieleni sopukoista löytyi saksan kielen taitoa. En ole opiskellut, saatikka puhunut saksaa kymmeniin vuosiin. Rohkaistuin hakemaan saksan kurssille ja ajattelin, että taito minkä olen joskus saavuttanut, olisi nyt aika valjastaa eloon.

Olen opiskellut edesmenneen yläasteen rehtorimme Esko Pihlavan opissa saksaa. Opiskeluhetkeni eivät olleet alkuunkaan mieluisia. Opettajarehtorimme oli hyvin vaativa ja hän oli tarkka mies. Hän piti kirjaa, että kaikki läksyt olivat huolellisesti tehty. Jos en osannut vastata tunnilla, hän jätti seisomaan siihen asti kunnes joku vastasi oikein. Kuulostaako nykyajan opetusmetodilta?

Arguineguin, Gran Canaria vuosi 2018

No, nyt olen hyvin tyytyväinen ja innoissani. Silloin ei huvittanut yhtään, koska opettajamme oli hyvin ankara. Jouduin tekemään paljon töitä saksan opiskelujen eteen.

Jonkilaisesta saksankielen osaamisestani johtuen, lähdin opintomatkalle saksalaisten nuorten kanssa 2000-luvun alussa. Lähdin luokkakaverini Hannan kanssa saksalaisen ryhmän kanssa matkalle, jonka aiheena oli Unkari matkalla Eu n.

Reissu vei meidät ensin lentokoneella Müncheniin, josta kuljimme saksalaisten opiskelijoiden kanssa junalla Itävallan kautta Unkariin. Pääsasiallinen kieli matkallamme oli saksa.

Voi että on ihana, kun voi palata muistoihin joita elämän varrella on syntynyt. Tässä hetkessä muistoja on kiva peilata ja samalla miettiä tulevaa. Minusta tuntuu, että tässä vaan syntyy uutta.

Tammikuu on minulle hyvin merkityksellinen, koska saan viettää syntymäpäivääni. On kiva kuunnella, kun äitini puhuu, kuinka kylmää oli silloin kun minä synnyin. Pidän pohjoisen talvista; lumesta ja pakkasesta. Toisaalta nautin äärimmäisen paljon auringosta ja lämmöstä. Tasapaino löytyy sopivasta talven ja kesän vuorottelusta. Nyt saan juhlia syntymäpäivääni rakkaitteni kanssa. Ihania tammikuun viimeisiä päiviä sinulle! Ajattele, pian olemme jo helmikuulla!

-Heli

Total: 94108

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *