Hyvä olo

Nuorten riemua

Mikä sinua ilahduttaa lasten ja nuorten kesänvietossa? Oletko pysähtynyt hetkeksi ja jäänyt onnellisena kuuntelemaan?

Meillä parhaat riemun kiljahdukset ja riemun hetket tulevat uidessa. Lapsemme ovat aina rakastaneet uimista. Muistan kesän, kun toinen tytär piti viedä lääkäriin, kun hänellä särki niin päätä useiden uintireissujen jälkeen. Lääkäri sanoi, poskionteloissa taitaa olla jotain ”muraa”. No, tyttö oli koko kesän sukeltanut ja hyppinyt veteen. Voi sitäkin kesää!

Tyttäremme ovat jo isompia. He saavuttavat parhaat yhteiset hetkensä uidessa. Mikä iloinen puheensorina, nauru ja riemu. Kun heillä on mahdollisuus hyppiä veteen niin silloin tytöt kyllä hyppivät. Toisesta otetaan mittaa.

Mikä ilo oma sisarus onkaan. Olen aiemmin kirjoittanut blogitekstin ”Lapsuuden kesät”. Minulla itselläni on 2 vuotta nuorempi veli. Veljeni on ollut minulle hyvin tärkeä lapsuudessa, kun asuimme vielä kotona. Vaikka hän oli poika ja minä tyttö keksimme vielä teini-iän kynnyksellä yhteisiä hauskanpitoja.

Parhaiten muistan ne hetket kun teimme veljeni kanssa ”radio-ohjelmaa”. Sellaista esiteinien höpötystä C –kasetille.  Nauroimme ja puhuimme oudosti. Erityisesti mieleeni jäi yksi kerta. Äitini nukutti pikkuveljeämme. Me teimme nauhoitusta C -kasetille. Silloin oli Dingon alkuvuosien suosioaika ja huuma.

Me lauloimme keittiössä täysillä Dingoa. Minä lauloin ja veljeni hakkasi täysillä pöytää. Äiti tuli kimpaantuneena keittiöömme ja nauhalle jäi kun äiti huutaa ”Ei helkkari soikoon hiljaa.”

Niin, äitini ei juuri koskaan suuttunut meille, mutta tässä hetkessä häneltä paloi pinna. Äitini on aina ollut lempeä. Kunpa omat lapseni muistaisivat minut lempeänä äitinä. Joskus kuopukseni sanoo minulle, että miten sinä muutut niin hetkessä. Saatan olla hyvin lempeä, mutta hetken päästä jo jostain syystä tosi äkäinen. Sellainen äiti minä olen nuorilleni. Välilä hellä ja lempeä, välillä äkäpussi.

Yritän pysähtyä enemmän nuorieni riemun äärelle tänä kesänä. Yritän pysähtyä nuorten riemun hetkiin, kun he pelaavat, uivat tai ihan telmivät yhdessä.

Total: 94240

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *