Hyvä olo

Suloinen kesä

Miltä kesä tuoksuu ja maistuu? Pohjoisessa tuoksuvat vielä vanamot ja valkoiset ruusut. Tuoreiden mansikoiden makeus houkuttaa.

Olemme kattaneet mökillä pöydän grillikatokseen. Siellä maistuivat vohvelit ja mansikat. Illan viilentyessä laitoimme myös pientä suolaista ja katselimme kaunista järvimaisemaa.

Vanamo

Juhannusruusut

Kävimme kotiseutumuseossa sunnuntaina. Olipa mukava keinua isossa keinussa, katsella vanhoja esineitä ja lukea erikoisia juttuja seiniltä. Äitini kertoi tyttärilleni miten savusaunaa lämmitetään. Olipa siellä sauvasaunan seinässä aika erikoinen ja hauska artikkeli liittyen entisajan saunarituaaleihin. Artikkeli ohessa.

Suloisessa kesässä pörräävät ärhäkkäät paarmat. On ilo, että meillä on papan rakentama grillikatos. Sinne eivät paarmat osaa. Pohjoisen mökkielämään kuuluu aina jokin pörräävä ötökkä, joka häiritsee. Tänä kesänä on samaan aikaan poikkeuksellisen paljon paarmoja.

Mökillämme on onneksi monta tilaa, jossa voi viettää aikaa. Tänä kesänä järvellä on voinut olla iltaisin shortseissa eikä mikään pörriäinen haittaa. Tyyni järvi, rauha ja hiljaisuus. Olen ottanut iltoja talteen, muistoja mielen sopukkaan, talven varalle.

Kesän suloisuutta lisää tämä lämpö. Meillä on lämpimät uintivedet, kun ilma on tosi lämmin. Täällä Suomussalmella on monia järviä, jossa kesästä voi nauttia. Olemme nyt käyneet neljässä eri uintipaikassa. Uintipaikoilla on hyvin omaa rauhaa.

Suomussalmella alkoi heinäkuun alussa Köhäkkä -toripäivät. Torilla on mukava käydä äitini ja tyttärieni kanssa katsomassa lakritsitiskin värikkyyttä, mansikanmyyjien ahkeruutta ja koruvalikoimia. Torilla tavataan tuttuja ja vaihdetaan kuulumisia. Istuimme muurinpohjalettukahvilaan.Torikahvit maistuivat hyvälle. Muuripohjaletut tekevät kesän.

Torilla oli mukavasti väkeä, mutta ei voi sanoa että olisi ruuhkaa. Aurinko porotti niin kuumasti. Täällä on ollut nyt +30 °C. Tytöt lähtivät jo Jätkänpuiston hiekkarannalle uimaan. Kyllä täytyy lähteä perässä. Nyt on kesä ja lämpö. Nautitaan!

Total: 94243

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *