Hyvä olo

Ota hetkestä kiinni

Linlo 2021

Isälläni oli tapana sanoa ”Nämä illat pitää ottaa talteen.”  Hän halusi ottaa talteen kesän valoisia iltoja, auringonpaistetta. Hän koki vahvasti että ”talteenotettuilla” kesäilloilla jaksaa taas seuraavaan pimenevään talveen.

Isäni teki pitkää työpäivää ympäri vuoden. Talvella hän heräsi kylmiin talviaamuihin varhain. Isäni polki polkupyörällä pakkasaamuina työpaikalleen, välillä jopa keskellä aamuyötä.

Hän tinki omasta mukavuudestaan ja lähti jäisellä pyörällä töihin. Isäni tapasi laittaa pyöränistuimelle sellaisen vanhan miesten villaisen hatun ettei takapuoli jäädy. Sitten hän otti eväsrepun selkään ja lähti polkemaan.

Arvaa mitä kävi eräänä pakkasaamuna, kun isäni polki ylämäkeen vanhalla Jopo-pyörällään? Pyörän runko meni poikki. Oikeasti pyörän runko meni ajaessa poikki. Mutta onneksi se tapahtui hänen polkiessa ylämäessä….

Kesällä isä halusi ottaa valoisia iltoja ”talteen”. Hänelle se tarkoitti sitä, että ei voinut heti käydä nukkumaan kun oli saunottu. Hän halusi että lähdettiin soutelemaan tai kalaan. Välillä hän halusi että laitetaan paremmat vaatteet ”pyhävaatteet” päälle ja lähdetään naapurimökille iltaa istumaan. Tässä isä oma rantamaisema.

En nähnyt koskaan edesmennyttä isääni humalassa. Kun olin aikuinen saatoimme ottaa lasillisen viiniä saunan päälle mutta siihen se jäi. Kauniina kesäiltana yhteen viinilasilliseen.

Kesä on tulossa. Kävin eilen uimassa huhtikuisessa raikkaassa vedessä.  Katsoin laskevaa aurinkoa. Tästä eteenpäin haluan ottaa jokaisen illan ja auringonlaskun ”talteen”. Onko sinulla samankaltaisia kokemuksia kesäiltojen voimaannuttavista hetkistä joita talletat mielen sopukkaan?

Total: 94093

2 Comments

  • Kaarina Ojala

    Taas mukava muistelo isästäsi. Minäkin yritän tallettaa mukavan hetken, kauniin näkymän, hyvien ystävien seuran tulevaan harmaaseen arkeen, “pahan päivän varalle”. Onneksi kesä on tulossa ja koronakin tuntuu vähenevän.

    • [email protected]

      Kiitos! Nyt on kevät ja koko kesä edessä. Ihanaa! Näyttäisi myös että saamme pikkuhiljaa palata “normaaliin kesänviettoon” tämän korona-ajan keskellä. Nautitaan valosta ja otetaan valoisia iltoja “talteen” ja vielä “pahan päivän varalle”. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *