Hyvä olo

Pääsiäinen

Huomasin Instagramissa erään kyselyn, mitä pääsiäinen meille tänä päivänä merkitsee. Kyselijän lapsuudessa ei pääsiäisellä ole ollut suurta merkitystä. Mitä pääsiäinen sinulle merkitsee? Niin, itsenikin piti hetki tässä istua, jotta kaiken pääsiäiseen liittyvän muistan.

Olen itse lapsuudenperheestä, jossa pääsiäisellä on kristillinen merkitys. Nyt on hyvä hetki pysähtyä ja miettiä mitä pääsiäinen itselleni tänä päivänä merkitsee?

Äitini ihmetteli kerran, kun nuorena halusin ehdottomasti mennä pitkäperjantaina kirkkoon. Pitkäperjantaina kirkossa kaikki on mustaa. Kun ympärillä on pelkkää mustaa, niin silloin tuntuu, että toivo on poissa.

Pääsiäiseen kuulu kuitenkin toivon herääminen. Toivo, joka tulee Jeesuksen ylösnousemuksen kautta. Kristus nousi kolmantena päivänä ylösnousemuksessa kuolleista. Pääsiäisen sanoma on toivo ja rohkaisu. Kristus nousi kuolleista ja Hän elää.

Kevät on meille kaikille suurta odotusta. Odotamme pitkän talven jälkeen valoa, vehreyttä, kesää. Meillä on toivo ja siihen on hyvä turvautua korona-ajan keskellä. Kyllä tästä selvitään.

Meillä on ohraruoho jo kasvanut. Maalasimme myös muutaman pääsiäismunan (tyhjennetyn kanamunan). Meillä ostetaan pääsiäiseksi Kinder -suklaamunia. Niitä sitten piilotetaan niin, että pääsiäisaamuna jokainen voi etsiä itselleen suklaamunan. Saamme myös täysin suklaiset Mignon -munat mieheni isältä. Heillä on ollut suvussa jo kymmeniä vuosia perinne, että isovanhempi ostaa lastenlapsille suklaiset Mignon -munat. Mignon -munat ovat Fazerin klassikko jo vuodelta 1896.

Olen vienyt tyttäreni pääsiäisaamuna kirkkoon. Siitä olen tosi iloinen, että lapset ovat oppineet käymään kirkossa Jouluna ja Pääsiäisenä. Minulle itselleni syntyi seurakuntayhteys jo lapsena, kun kuljin kahden ystäväni kanssa pyhäkoulussa. Sitä perinnettä en ole valitettavasti lapsilleni jaksanut nykymaailmassa jatkaa…

Minulle, isälleni ja meidän koko perheelle rakas kevätvirsi kuuluu seuraavasti.

Tämä virsi on niin koskettava, kun oikein hiljennyt ja ”makustelet” sanoja. Tämä virsi on niin kevätvirsi.

mökkiranta

”Aurinkomme ylösnousi, paistaa voittovuorella. Lämmin valo sieltä loistaa, surut, murheet hajottaa. Kokoon tulkaa taivaan linnut, suvi-ilmaan puhtaaseen. Visertäkää pienet leivot viinipuussa tuoreessa.

Kylmä talvi pois on mennyt, myrskysää on lakannut, lumipilvet hajotetut, kylmä sumu selvinnyt. Lehti puhkeaa jo puihin, valkoruusut aukeilee. Lounatuuli hijaisena Eedomista puhaltaa.

Kesälinnut taivaan alla iloisena lentävät. Sulaneella sydämellä laulaa toukomettiset. Elämä ja autuus loistaa Herran seurakunnassa. Aurinko on ristin päällä valkea ja punainen.

Armon henki täyttää mielet, murheelliset ilolla. Rauhan tyven, puhdas ilma Jeesuksesta virtailee. Epäilysten alta nousee köyhä sielu kiittämään. Ikävöitsen täältä päästä kotimaahan ikuiseen.”

                                                                                                        Leonard Typpö 1902

                                                                                                        Virsikirjaan 1986 (Virsi 105)

Tätä ei voi laulaa itkemättä, ystävä kallis! Ja virsien laulaminen on hyvin terapeuttista.

Vapauttavaa Pääsiäistä! Olet vapaa uuteen kevääseen ja sen kauneuteen!!

Total: 94178

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *