Hyvä olo

Syysloma, loma arjesta

Hitaita aamuja. Hyvät yöunet lämpimässä peiton alla, vaikka ulkona sataa ja tuulee. Minulla on vahva tunne, että nyt olemme siirtyneet kesästä pitkällä syksyn hetkiin. Nyt on mietittävä, että mistä sitä löytyy valoa tähän kaamokseen.

Vietimme tyttärieni kanssa viikonloppua, kun mieheni oli poissa kotoa. Syysloman aloitus sattui tähän, joten meillä oli ”laiskoja” aamuja ja ei kiire mihinkään.

Oli kyllä tarpeeseen tämä viikonloppu, vailla opiskeluja ja harrastuksia. Voi miten hyvältä tuntui jo ajatus tästä viikonlopusta. Lauantaina nousimme ylös kaikessa rauhassa. Jo aamutuimaan tein listaa mitä tarvitsemme kaupasta tyttöjen iltaan.

Halusin sisällyttää lauantaihin sen, että käymme puutarhaliikkeessä. En ole koko kesänä ja syksynä ennättänyt katsomaan puutarhaamme puita ja muita hyötykasveja, joita voisimme istuttaa.

Lähellä olevassa puutarhaliikkeessä oli vielä mukavasti monenlaisia kirsikkapuita. Puutarhamyyjä kertoi, että monet kirsikkapuut ovat nykyään itsepölyttyviä, koska ihmisten pihat ovat pieniä ja kovin monta puuta pihoille ei sovi. Liikkeessä oli myös uljaita timanttituijia pienemmistä isoimpiin.

Vanhassa kodissamme oli kirsikkapuu. Tykkään kirsikkapuun väriloistosta. On se vaan niin kaunis. Mitenhän sopisi tähän meidän uuden kodin nurkalle kirsikkapuut. Yksi vai useampi kirsikkapuu?

Meidän pihasuunnitelmamme on vielä ihan vaiheessa. Pihassa on hyviä elementtejä. Valmiina on jo pari omenapuuta, luumupuu. Pihalta löytyy muutama mustaviinimarja sekä punaviinimarjan alku.

Meillä on eteläpiha ja se luo monia haasteita, jos emme ole valmiita käyttämään vesijohtovettä kasteluun. On oikeastaan aika selvää, että kuumalla paikalla kasvit tarvitsevat runsaasti kasteluvettä. Ensimmäinen asia taitaa olla sadeveden hyödyntäminen kastelussa. Sadevesi on oikeastaan se ainut vaihtoehto.

Valloittavat oman pihan kirsikat

Huomaan että kun saan opiskelusta tilaa muille ajatuksille niin heti ajatukset siirtyvät tuonne ulkotilaan. Tosin myös sisätilojen kohennus on noussut vahvasti mieleeni. Meidän oma makuuhuone kaipaa sitä päivitystä. Joko se tapahtuisi tässä talven aikana?

Miten sinulla? Onko loma-aika se, milloin uusia ideoita ja ajatuksia oikein kumpuaa? Voi hyvin olla, että kun arjen velvoitteet ei rasita niin on tilaa jollekin joka muhii pinnan alla.

Lomailua lokakuun puolessavälissä.  Miten sinun viikkosi, jos nyt lomailet? Meillä syysloma merkitsee yhdessäoloa, elokuvia, leipomista, pieniä retkiä. Yritän katsoa muutamaa museokohdetta, mutta aika moni paikka näyttää olevan kiinni tänä syksynä.

Raaseporissa Fiskarisissa on syyslomaohjelmaa. Teimme päivän retken Fiskarsiin. Mukavaa! Fiskarsissa oli auki Fiskarsin museo. Museoon oli myös ilmainen sisäänpääsy, joka sopi enemmän kuin hyvin lomabudjettiimme.

Emme ole aiemmin käyneet Fiskarsin museossa eli tämä oli oikein hyvä valinta syyslomaviikon retkikohteeksi. Museossa oli monipuolisesti esillä Fiskarsin ja Etelä-Suomen ruukkien historiaa.  Muita mukavia ruukkikohteita ovat myös Billnäs, Antskog.

Fiskars, kellotorni

Joimme hyvät kahvit Cafe Antiquessa. Tytöt maistoivat porkkana- sekä Brownie kakkua. Sää suosi. Oli muutaman asteen pakkanen mutta aurinko paistoi.

Hyvää viikkoa sinulle!

-Heli

Total: 101551

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *