Koti/ Haaveet

Unelma talosta

Kevätaurinko jo vähän pilkahtaa. Seinän vierustalla voit nähdä vihreää nurmikkoa. Miltä tuntuisi kävellä pieniä kivilaattoja pitkin, takapihan loivaa rinnettä ihan paljain jaloin?

Minulle nousi kuume. Ei mikä tahansa kuume vaan talokuume. Talo päättyvän tien varrella. Takapihalla kasvaa marjapensaita, muutama omenapuu. Aurinko laskee puiden taakse. Ihana ilta-aurinko. Sellainen auringonlasku ja piha, josta olen aina haaveillut. Voi että…

Oma piha ja pieni kasvimaa. Onko sinulla asunnonvaihtohaaveita? Onko tämä juuri se aika, kun talokuume voi iskeä?

Olen mökki-ihminen. Rakastan mökkeilyä, koska olen lapsesta saakka päässyt mökkeilemään. Aiemmin olen kertonut, että lapsena meillä oli suvun mökillä paljon serkkuja. Nukuimme lattialla vieri vieressä ohut täkki patjana. Mökissä oli niin paljon porukkaa. Sänkyjä ei juuri ollut. Porukkaa oli niin paljon, että kaikki eivät edes sopineet yhtäaikaa ruokapöytään.

Mökissä kuului elämisen ääni. Muistan kun me pienimmät nukuimme vanhassa altavedettävässä hetekassa. Minä sain vanhimpana nukkua ihan itsekseen yläsängyssä. Pikkuveljeni ja serkkuni nukkuivat sänkyni alta vedettävässä hetekassa. Pikkuveljeni toisessa päässä ja serkkuni toisessa päässä sänkyä.

Muistan sen pikkutytön väsymyksen.  Vanhempani, isäni veli ja heidän serkkunsa istuivat pöydän ääressä ja rupattelivat. Minusta tuntui, että kello oli vaikka mitä, mutta aikuiset vaan juttelivat. Minä pieni tyttö en saanut unenpäästä kiinni. Käänsin kylkeä sekä vain pyörin.

Täälläiseen mökkeilyyn ei varmaan nykyaikana palata. Jos haluamme mökin siinä tulee olla myös tilaa ja jokaiselle oma nurkkaus. Meidän perhe ei ole hankkimassa omaa mökkiä vaan kenties talon. Voisikohan sellainen ihana talo löytyä?

Annan haaveiden tulla ja välillä haaveet saavat myös mennä. Katsotaan mitä tämä kevät tuo tullessaan. Kevät tuo auringon ja paljaat varpaat nurmella.

Meillä laitettiin ohransiemeniä multaan. Pian saamme siitä vihreää. Pieni ruohikko lautasella. Nyt on tulossa palmusunnuntai. Virvon, varvon tuoreeks terveeks tulevaks vuodeks.

Kaunista viikonloppua!

-Heli

Total: 94225

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *